Sabah

Bilim dedikleri bilim değil sol dedikleri beşinci kol!

-

Bazen hatıraları­ma daldığımda... Gençliğimd­e sol ideolojik çev reler içinde geçen günlerime yanı yorum.

Tamam! Bir nevi

“mahalle”nin içine doğu yorduk; eğitimimiz bir kay dırak gibi bizi “sol kültür” havuzuna düşürüveri­yordu.

Şimdi düşününce, “bunda da bir hikmet vardı” dediğim de oluyor; güzelim 20’li, 30’lu yaşların enerjisini oralarda düşe kalka harcadığım­a üzül düğüm de...

Çünkü “cebimizde ki adreslerde­n umut kalmadığı”nı; “birçok sayIa sını atlayarak bitirdiğim­iz kitabın” en baştan okunmayı beklediğin­i daha o günlerde anlayıp toparlanab­ilirdik.

Tabii benim zamanımda solcu olmak şimdiki gibi bütünüyle “Hak’sız” ve “halksız” bir dalavere değildi, onu da söyleyeyim...

HHH

Asıl lafını etmek istediğim şey ise şu... Günümüzün sol ve liberal çevrelerin de çiğ yalancılık ve ideolojik ajan lık gitgide artıyor.

Geçen gün baktım ki, ne göreyim... “Tamam, Hawking’i seviyorsu nuz da, teorisini biliyor musunuz; neden hiç fizik Nobeli alamadığın­ı hiç sorgulu yor musunuz?” diye sorduğumda süla leme küIredenle­r...

Hawking’in “kadınlar anlaşılmaz” gibi magazin yavelikler­ini bile yücelten ve onu dokunulmaz kılan bilimSeres­tler... Şimdi hiç utanıp sıkılmadan Aziz 6ancar’a veryansın ediyorlar. Niye?

Çünkü 1obelli bilim insanımız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın pek etkili nükleer enerji filminde görülüyor ve santrali destek liyor.

Bu zevzekler de sinirlen mişler tabii...

O kadar ki kalkmış, Sancar’a bilim, hatta DNA falan öğretiyorl­ar.

HHH

Günümüzde solculuk ve liberallik işte bu kadar palavra bir hal işte! Dillerinde­n düşürmedik­leri “bilim” lafı ideolojik bir tasavvurda­n öteye gitmiyor.

Sanmayın ki, gerçekten araştırıp sor gulayıp “nükleer karşıtı” bir tavır alıyor lar. Hayır! Nükleerle ekonomisin­i ayak ta tutan Fransa ve Almanya ne derse, onu söylüyorla­r.

Tabii mevcut “kültürel hegemonya”larını hafife almamalı...

Bir bakıyorsun­uz, medyatik astrolog lar ve sabah kuşağı haberlerin­in NATO kafalı sunucuları aynı teraneyi seslendir meye başlamışla­r.

Şükür ki, bu tayfanın yaldızları dökül meye başlayalı çok oldu.

Yine de dikkatleri­mizi bir an olsun üzerlerind­en uzaklaştır­mamakta fayda var.

Çünkü hangi kötülüğe alet ola cakları belli olmuyor!

 ??  ?? Haşmet BABAOĞLU
Haşmet BABAOĞLU

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye