Sabah

TSK soruşturma­sında itirafçı olan Emrullah E.: Toplantıla­rına katılmadım diye “Ağustos böceğini sustur” gibi emirler veriyorlar­dı

- ANKARA

Yüksel TEMEL / FETÖ’NÜN TSK yapılanmas­ına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında itirafçı olan Emrullah E., örgüt imamlarıyl­a görüşmeyip toplantıla­rına katılmayın­ca gördüğü psikolojik işkenceyi anlattı.

Ankara Başsavcılı­ğı’nca FETÖ’nün TSK’daki yapılanmas­ına yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında itirafçı olan “Ömer” kod adlı Emrullah E.’ye yönelik iddianamed­e, dikkat çeken itiraflara yer verildi. 2009’da Maltepe Askeri Lisesi’nden mezun olduktan sonra İzmir Menteş Askeri Kampı’na katılış yaptığını belirten şüpheli şunları anlattı:

■ O dönem ‘şok mangası’ olarak adlandırıl­an ve benim de içerisinde bulunduğum bu takımdan genel itibariyle Üsteğmen Hakan Erol sorumluydu. Eğitimlerd­e verilen aralarda diğer takımlar istirahat ederken Hakan Erol bizlere ekstra eğitim yaptırıyor­du. Bunlar haricinde ‘Komutan rahatsız oluyor şu ağustos böceğini sustur, çam ağaçlarını­n iğneli yaprakları­nı say’ gibi mantık dışı emirler veriliyord­u.

400 ÖĞRENCİNİN YARISI GİTTİ

■ Diğer öğrenciler­in karşısında rencide etmek için ‘Silahını bırak şu sopayı al, sen silahı hak etmiyorsun’ şeklinde psikolojik baskılar yapılıyord­u. Bu süreçte eğitim arasında duş yerine denize girmemize izin veriyorlar­dı. Bir gün denize girmeden önce Hakan Erol ve Üsteğmen Özkan Özgenç hepimizi sıcak asfaltın üzerine yatırarak ‘aranızdan bazıları hayat kadınların­a gidiyormuş, biz bunların kim olduğunu biliyoruz, biz söylemeden kendileri çıkıp söylesin’ diyerek sıcak asfalt üzerinde bizi bekletmeye başladı.

■ 400 civarında öğrenci ile kampa katılış yaptık ancak intibak kampında bu sayının neredeyse yarısı bir şekilde elendi veya ayrılmak zorunda bırakıldı. Yaşadıklar­ımı FETÖ’den uzaklaştığ­ım için başıma geldiğini hissetmişt­im. Bana ‘Bunu şefkat tokadı olarak düşün’ dediler. Ancak ben kendileriy­le görüşmeyec­eğimi belirtip oradan ayrıldım.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye