Sabah

KARADENİZ’DE TERÖRİST AVI

- Sırrıberk ARSLAN

Tıbbi bilgisi nedeniyle burada teröristle­re sağlık hizmeti veren Sanchez’in, özellikle örgütün elebaşları­ndan Avereş kod adlı Mustafa Karasu ve Abbas kod adlı Duran Kalkan’ın özel hemşireliğ­ini yapmak için görevlendi­rildiği öğrenildi. Alina Sanchez’in daha sonra Suriye’deki PYD/ YPG’ye gönderildi­ği ve Zeytin Dalı Harekâtı sırasında da etkisiz hale getirildiğ­i belirlendi.

ZEYTİN Dalı Harekâtı’nda yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ekrem Kabakçı, silah arkadaşlar­ıyla mücadelesi­ne kaldığı yerden devam edeceği günü sabırsızlı­kla bekliyor. Gözünden ve parmağında­n yaralanan gazi Kabakçı, Gaziantep Üniversite­si Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde 2 ameliyat oldu.

‘AMAN DİLEYENE DOKUNMADIK’

İyileşme sürecini Sakarya’nın Geyve ilçesindek­i baba evinde geçiren Kabakçı, Bingöl 49. Komando Tugayı’nda görevliyke­n birliğiyle harekâta katıldığın­ı anlattı. Dağda teröristle­rden kalan silahları tahliye etmek için bekledikle­ri sırada saldırıla uğradıklar­ını belirten Kabakçı, “Havan ve roket attılar, tankımızı hedef aldılar ama vuramadıla­r. En uç mevzide de ben GÜMÜŞHANE’nin Kürtün ilçesi kırsalında terörist unsurlarla sağlanan sıcak temasın ardından, Trabzon, Gümüşhane ve Giresun kırsalında, terör örgütü PKK’ya yönelik başlatılan operasyonl­ar sürüyor. Bölgeye havadan ve karadan sevk edilen çok sayıda Polis ve Jandarma Özel Harekât timleri, dağlık ve ormanlık alanda araziyi karış karış tarıyor. vardım. Arkadaşlar­ımızla karşılık verdik. Baskı ateşi kurduk” diye konuştu.

Gazi Ekrem Kabakçı, çatışmada silahına mermi isabet ettiğini, şarapnel parçaların­ın parmağıyla gözünü yaraladığı­nı belirterek, çatışmanın 2.5-3 saat sürdüğünü, ağrısı olmasına rağmen arkadaşlar­ını tehlikeye atmamak için hemen tahliye olmak istemediği­ni söyledi.

Bölgenin teröristle­rden temizlenme­siyle tahliye işleminin yapıldığın­ı aktaran Kabakçı, “Dağdaki terörist mermisi bittiğinde teslim oluyor, biz hiçbir şey yapmadan teröristi teslim alıyoruz. Türk ordusu olarak kim olursa olsun ‘aman’ dileyene el kaldırmıyo­ruz. Afrin’de de sivil halka hiçbir şekilde zarar vermedik. Şu an doktorum, ‘Görevine dönebilirs­in’ dese hiç düşünmeden giderim.”

 ??  ?? Gazi Piyade Uzman Çavuş Ekrem Kabakçı.
Gazi Piyade Uzman Çavuş Ekrem Kabakçı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye