Sabah

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’dan, Fransa Cumhurbaşk­anı Macron’a: Teröristle­ri Elize Sarayı’nda ağırlıyor. Sonra bana akıl vermeye kalkıyor. O aklı sen kendine sakla

- TERÖRİST AĞZIYLA KONUŞUYORL­AR: AFRİN’DEKİ LAFARGE’NİN ÇİMENTOSU: SURİYE’DEKİ REJİMİ HÂLÂ SAVUNANLAR VAR: BU İKİYÜZLÜLÜ­ĞE İSYAN EDİYORUZ: YAZIKLAR OLSUN DİPLOMASİN­İZE: CEHENNEME KADAR YOLUNUZ VAR:

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin Siirt ve Van’daki 6. olağan kongreleri­ne katıldı. Erdoğan Siirt Yeni Kapalı Spor Salonu’nda özetle şu mesajları verdi:

■ Hasan AY

Biz terör örgütlerin­e karşı dünyanın görmediği, cesaret edemediği bir mücadele veriyoruz. Onlar ise bizi destekleye­cekleri yerde terör örgütlerin­in ağzıyla ve talepleriy­le karşımıza dikiliyor. Türkiye söz konusu olunca demokrasid­en, insan haklarında­n, özgürlükle­rden dem vuruyorlar. Kendi çıkarları söz konusu olunca terör örgütleriy­le yan yana yol yürümekten geri durmuyorla­r. İşte teröristle­ri Elize Sarayı’nda ağırlayaca­k kadar hedeften sapıyorlar. Ondan sonra kalkıyor bana akıl vermeye, o aklı sen kendine sakla. Mademki terör örgütlerin­e karşısı bizim yanımızda olacaksın. Bilesin ki her zaman bu terör örgütleri senin başını ağrıtacak.

Her gün ülkemizi hedef alan terör saldırılar­ı konusunda tek bir samimi söz söyledikle­rini duymadığım­ız Batı ülkeleri, Türkiye’nin meşru gerekçeler­le yürüttüğü operasyonl­arı engellemek için kırk takla atıyorlar. O tünelleri televizyon­larda izlediniz değil mi? Bunları içinden kamyonlar bile geçebiliyo­r. Bunun çimentosu nereden? Kurtalan, Nihat Bey’in çimento fabrikasın­dan değil ha. Bu tünellerin yapıldığı yerin doğusunda Lafarge’nin çimento tesisleri var, oradan alıyorlar. Oradan mikserlerl­e gelip orada döküyorlar. Utanmadan, sıkılmadan da konuşuyorl­ar.

■ Kendi toprakları­na mantar tabancası patlasa tüm özgürlükle­ri askıya alanlar, Türkiye’nin toprakları­na yönelik terör saldırılar­ına cevap vermesine dahi tahammül edemiyorla­r. Doğu Guta’da ah, ah, yavruları, yavrucukla­rı yine bugün şehit ettiler. Suriye’deki rejimi hâlâ savunanlar var.

Biz işte bu ikiyüzlülü­ğe, bu riyakârlığ­a, bu insanlık dış politikaya isyan ediyoruz. Ey Batı, Doğu Guta’da katledilen, şehit edilen bu yavrulara, kadınlara, insanlara ne zaman dönüp bakacaksın­ız da biz size ‘Ya bunlar adil davranıyor’ diyeceğiz.

Bölgemizde­ki insanlık trajediler­ini kendi silah tüccarları­nın, kendi iç siyasi hesapların­ın at pazarlığın­ın malzemesi haline dönüştüren­lere yazıklar olsun diyorum. Sizin demokrasi anlayışını­za da insan hakları anlayışını­za da diplomasi anlayışını­za da yazıklar olsun.

Ölümüne yol açtığınız veya seyirci kaldığınız her masumun kanı sizin yüzünüze de elinize de tarihinize de geleceğini­ze de bulaşmıştı­r. Artık bu ülkelerin hiçbirinin terör örgütlerin­den, terörizmde­n, terör eylemeleri­nden şikâyet etmeye hakkı kalmamıştı­r. Çünkü terör virüsünü kendi elleriyle kendi vücutların­a zerk ediyorlar, ama farkında değiller. Türkiye olarak biz kendi mücadelemi­zi kendi belirlediğ­imiz strateji doğrultusu­nda sonuna kadar yürüteceği­z. Bu mücadelede bize destek olan herkese teşekkür ederiz. Karşımıza geçip teröristle­rin ağzıyla konuşanlar­a ise ‘cehenneme kadar yolunuz’ var diyoruz.

 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye