Sabah

Lfte Tiger Woods rekoru da kırılacak

- tr com. sabah. alakent betul.

Antalya golf turistinde rekora hazırlanıy­or. Golf Federasyon­u Başkanı Ağaoğlu, “Tiger Woods’un geldiği 2013’te 600 bin oyun oynanmıştı. Bu yıl 620 binle rekor kıracağız” dedi

2015-2016 yıllarını sıkıntılı geçiren, 2017’de toparlanma­ya başlayan, bu yıl ise rekor kırmaya hazırlanan Antalyalı turizmcile­r, ölü sezonu da golf turistiyle şahlandıra­cak. Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods’un Boğaziçi Köprüsü’nde Asya’dan Avrupa kıtasına atış yaptığı 2013’te golf turisti rekoru kıran turizmcile­r, bu yıl yeni bir rekora hazırlanıy­or.

2013’te 600 bin round golf oynanan Antalya Belek’te bu sayının üzerine çıkılacağı­nı belirten Türkiye Golf Federasyon­u Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Bu yıl 620 bin roundu bulacağız. Tesisler yüzde 100 dolacak. Üzerine çıkamayız, kapasite bu kadar” dedi. Geçen yıl İngiliz golfçü Rory Mcilroy’un Türkiye aleyhinde ciddi

bir algı çalışması yürüttüğün­ü ve Europen Tour’a turnuvanın iptali için baskı yaptığını aktaran Ağaoğlu, “Bu baskı nedeniyle turnuva iptal edildi. Dışişleri bakanımız devreye girdi ve turnuvayı geri aldık. Rory Mcilroy kendi turnuvaya katılmadı ancak algı çalışması nedeniyle geçen yıl 400 bin rounda kadar geriledik” diye konuştu.

AL O ERASYONU YA LD

Geçen yıl yapılan algı operasyonu­na rağmen turnuvanın devam etmesinin meyvesini bu yıl topladıkla­rını aktaran Ağaoğlu, şöyle devam etti: “Geçen yıl İngiltere’de Skynews ‘Türkiye güvenli değil, gitmeyin’ diye haber yaparken, Skysport ve diğer kanallar, ‘Dünyanın cennet köşesi Antalya’ diye haber geçti. İngiliz de bunun bir algı operasyonu olduğunu anladı ki bu yıl ciddi bir talep oluştu.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye