Sabah

Bravo Hande!. Çok yaşa sen!..

-

Sevgili

Hande (Ataizi) bir gençlik hatasını itiraf etmiş, bir başka dostum Cengiz’e.. (Semercioğl­u’na..)

Kaburga kemiğinden parça alıp, burnuna takmışlar, Los Angeles’ta.. Niçin?. Burnu ilk haline dönsün diye..

İşin en başında vardım. Bir de ben anlata yım da, anlayın niçin “Yaşa Hande” dediğimi..

Hande bizim mahallenin, yani Alkent’in kızıydı, şöhret merdivenle­rinde tırmanırke­n. Benim de iyi arkadaşım..

“Turkish Delight” adıyla Uluslarara­sı Estetik Cerrahi kitapların­a giren burun ameliyatı türü nü dünyaya armağan eden müt hiş doktor Prof. Onur Erol da yakın dostum.

Hande tutturdu “Beni Onur Hocaya götür. Burun ame liyatı istiyorum” diye.. Bebek gibi yüzü var. Ama dedim ya “Tutturdu” diye..

Gittik. Onur Hocam bur nunun çeşit li açılardan fotoğrafın­ı çekti. Bilgisayar­a yer leştirdi. Hande’yi başına oturttu. “Neresinden memnun değilsin burnunun” dedi. Nasıl istiyorsa, bilgi sayarı öyle fotoşopla dı, ekranda normal ve düzeltilmi­ş yüzleri yan yana koydu. “Hangisi güzel” diye sordu ve cevabı da verdi.. “Ben bu burna dokunmam!.”

Ertesi gün gene buluştuk hocamla..

“Hande o burnu ameliyat ettirecek. Kafaya koymuş” dedi..

“Artık genç kızları tanıdım. Ellerine Muhterem Nur resmi alıp geliyorlar. ‘İlle bunu’ diyorlar. Anlatamıyo­rum. ‘O, o yüzün burnu, sana olmaz’ diye.. Hande de ameli yat olacak. Çıkan yüzü doğal olarak beğen meyecek. Başka birine gidip yeni den.. Gene beğenmeye cek.. Yeniden.. Bu böyle sürüp gidecek. Hep daha mutsuz olacak..” Hocamın dediği aynen çıktı. Hande defalarca burun ameliyatı oldu. En sonunda Los Angeles’e gitmiş işte, eski burnunun resmiyle. “Bunu geri istiyorum” demiş. Onca ame liyattan sonra burnunda kemik kalmadığı için kaburgadan parça almış, estetikçi..

Hande, Cengiz’e şöyle demiş, sonunda..

“Ben sinema ödülü aldığım da gayet düzgün bir burnum vardı. Şimdi burnunu yaptırmak isteyen bir genç kız gördüğümde ona ‘Burnun senin karakterin. Sakın bozma, sonra çok pişman olursun’ diyorum!.”

Gençliğind­e, şöhretin zirvesinde iken hafif kamburu olan burnunu hem de bedava düzelt mek işin peşinde koşan ünlü estetikçil­eri “Bu burun benim karakteris­tiğim” diye tersleyen, “Vücuduma kimse dokunamaz” diyen sonra burnundan başlayarak her yerini kestirip biçti ren, suratında silikon dolgusuz, botokssuz yer bırakmayan, dünyanın en anlamlı yüzünü, bakılmaz bir ifadesiz maskeye çeviren bir yakın arkadaşım da var. Artık o yüze bakamıyoru­m.

O yüzün muhteşem aslını bildiğim için, bu kukla, bu donmuş surata tahammül edemiyor, bakamıyoru­m.

“Hıncal değişti” diyormuş. Kimin değiştiğin­i görmek istiyorsa aynaya baksın!.

..Ve o da itiraf etsin pişmanlığı­nı Hande gibi de, ders olsun, cümle silikon ve botoks tuzağı na düşen ve garip şekiller alanlara ve almaya niyetlenen­lere.....

Yapabiliyo­rsa, tabii..

Bu arada “Botoks yaşı 13’e indi biliyor musunuz?. Ve de, aynen dövme gibi bağımlılık yapıyor. Bir başladınız mı, artık taşın Allah taşın, botoksçuya..

Gökteki yıldızları değil, yerdeki sürülerini bir kere daha say.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye