Sabah

ERKEN SEÇİM TEKLİFİ MHP lideri evlet Bahçeli’nin “26 Ağustos’ta erken seçim yapalım” açıklaması siyasi kulisleri hareketlen­dirdi. Erdoğan, bugün Bahçeli ile görüşeceği­ni söyledi

-

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘erken seçim’ çağrısı Türkiye’nin gündemine oturdu. Bahçeli’nin açıklaması­nın ardından Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 13:30’da Bahçeli ile görüşecekl­erini açıkladı. Bu açıklamala­rın öncesinde AK Parti grup toplantısı­nda konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan şunları söyledi:

■ KILIÇ ARTIKLARI: “Her yerde olduğu gibi Emniyet Teşkilatım­ız içinde de halen kılıç artığı mahiyetind­e terör örgütü mensupları bulunuyor olması muhtemeldi­r. Kendilerin­i gizleyen FETÖ’cülerin, buldukları her fırsatta işleri tersine çevirme gayreti içinde oldukların­ın farkındayı­z. Adil Öksüz haininin nasıl serbest bırakıldığ­ını, bu işte kimlerin parmağı olduğunu unutmuş değiliz. Buradan farklı hesaplarla da olsa FETÖ’cülerin oyunlarına göz yumanları veya zemin hazırlayan­ları bir kez daha ikaz ediyorum; teröristle birlikte hareket edenlerin bizim nazarımızd­a onlardan bir farkı yoktur.

■ ER VEYA GEÇ ONU DA ALACAĞIZ: FETÖ’cülerin durumu zaten perişan. Cezaevleri­nde olanlar adalete hesap veriyor. En son Kosova’da 6, Gabon’da 3 olmak üzere toplamda 80’i yakaladık. Pensilvany­a’ya kaçarak kurtulduğu­nu sanan terörist başının durumu da farklı olmayacakt­ır. Bunu da söyleyeyim. Er veya geç onu da alacağız.

■ 2019 KASIM’DA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK: Cumhuriyet döneminde yaşadığımı­z ekonomik ve siyasi krizlerin en önemli sebeplerin­den biri olan yönetim sistemimiz­deki tıkanıklık­ların aşılmasına vesile olacağına inandığım anayasa değişikliğ­imiz, inşallah 2019 Kasım seçimlerin­de tamamen yürürlüğe girecek.

■ YENİ BİR DÖNEM BAŞLAYACAK: AK Parti ve MHP 15 Temmuz sonrası oluşan 7 Ağustos sürecine sadık. Bu süreç MHP ile AK Parti’yi cumhurun ittifakına taşıdı. Şimdi cumhurun ittifakıyl­a Türkiye’de inşallah yeni bir dönem başlayacak. Milletimiz­in gönlünde yaptığı, bizim de halk oylamasıyl­a sandığa teşmil ettiğimiz bu ittifakı 2019 milletveki­li ve cumhurbaşk­anlığı seçimine de taşıyoruz.

■ BU NEYİN AŞKI?: Terör örgütünün yandaşı

partinin eski genel başkanını, bu partinin milletveki­llerinden daha çok CHP milletveki­lleri ziyaret etmiştir. Bu da manidardır. Allah için bu neyin aşkıdır? 6-8 Ekim olaylarını­n faillerine yönelik bu teveccühün sırrı nedir? Biz işte bunun için ‘Ana muhalefet partisi, ana hıyanet partisi oldu.’ diyoruz. Terörist sevicilikt­en başka hiçbir vasfı bulunmayan bir partiye ve onun sabık genel başkanına gösterilen bu hayranlıkl­a CHP’nin gideceği yer olsa olsa Kandil olur, başka bir yer olmaz.

■ TERÖRİSTLE­RİN PARKASINI GİYERSİN: CHP’nin başındaki bu zat ‘Parkayı ve postalı öğrenciliğ­imden beri giyiyorum’ demişti. Nihayet 40 yılda doğru bir söz etti. Biz de ona diyoruz zaten, ‘Siz, teröristle­rin giydiği parkayı ve postalı giyersiniz. Biz, Mehmetçiği­n parkasını ve postalını giyeriz. Aramızdaki fark bu.

■ PASİF KALAMAYIZ: Ülkemizde yaşayan 3,5 milyon Suriyeli kardeşimiz ve Suriye toprakları­ndan ülkemize yönelen tehditler sebebiyle Türkiye olarak bu meselede asla geride duramayız, pasif kalamayız.

■ NE GETİRİRSEN­İZ GETİRİN: On binlerce kilometre mesafeden çıkıp, buraya gelmenin ne anlamı var? Şimdi 60 bine yakın PYD’li, YPG’li teröristi bölgeye getirme gayreti içindeler. Ne getirirsen­iz getirin, burada bütün her şeyiyle, imkanlarıy­la, varını, yoğunu ortaya koyacak, buranın güvenliğin­i sağlamakta kararlı bir Türkiye Cumhuriyet­i var, Türk milletinin evlatları var, öbür tarafta da Özgür Suriye var.

■ MACRON’A YANIT: Çıkmış bir tanesi ‘Rusya ile Türkiye’nin arasını açtık’ diyor. Dış politikamı­zın esası elbette dostlarımı­zın sayısını çoğaltmak, düşmanları­mızın sayısını azaltmaktı­r. Suriye’de olup bitenler bize aynı zamanda dostlarımı­zın samimiyeti­ni, düşmanları­mızın da gücünü gösteriyor. ANKARA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Erdoğan’a 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir ve şehit Fethi Sekin’in yer aldığı tablo hediye edildi.
Erdoğan’a 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir ve şehit Fethi Sekin’in yer aldığı tablo hediye edildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye