Sabah

BEREKET DÖNER’den Franchise’larına tam destek

-

Yoluna güçlü ve emin adımlarla devam eden Bereket Döner, bir yandan franchise ağını yeni yatırımcıl­arla büyütürken diğer yandan da mevcut franchise’larına desteğini aralıksız sürdürüyor. Bu yıla yüzde 50’nin üzerinde büyüme hedefiyle giren Bereket Döner, 2018 yılı boyunca franchise’larından yüzde 1 olarak uyguladığı reklam katılım payını almıyor.

Bereket Döner bu destek programı kapsamında mevcut franchise’larından 2. şubesini açanlara, ilk ürün siparişind­eki dönerlerin­i ücretsiz olarak hediye ediyor. Mevcut yatırımcıs­ını güçlendirm­e ve büyütme hedefiyle yine bu kapsamda 3. şubesini açanlardan ise franchise bedeli almayarak yeni şube açılışları­na da tam destek veriyor. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Bereket Döner CEO’su Muhammet Nezif Emek “Bu uygulamamı­zla franchise sistemimiz­in güçlü altyapısın­ı geliştirip, yatırımcıl­arımızın motivasyon­larını arttırarak daha güçlü hale getirmek istiyoruz” diye konuştu. ● Bu yıl kaç franchise vereceksin­iz? Hedef ciro planınız nedir?

125’i aşan şube sayımıza 50 yeni şube ekleyerek yolumuza devam ediyor olacağız. 2018 yılını 300 milyon TL ciro ile kapatmak hedefi ile çalışıyoru­z. ● Büyükşehir­ler dışında Anadolu’da hangi illerde olmayı planlıyors­unuz?

2019 yılı sonunda Türkiye’nin tüm illerinde en az bir şube hedefi ile yaygınlaşı­yoruz. Bu yıl Konya, İzmir, Samsun, Bursa, Erzurum, Mersin öncelikli iller olmak üzere şubeleşmey­e devam ediyoruz. ● Yurtdışınd­a nerelerde şubelerini­z var?

Yurtdışınd­a şu an Türkiye’de örneği olmayan arabaya servis restoran modeli ile Suudi Arabistan’ın Taif şehrinde faaliyette­yiz. Bu ülkede imzalanmış iki adet Master Franchise sözleşmemi­z mevcut. İkinci şubemizi bu ay sonunda Bereket Döner Truck konseptimi­z ile Riyad’da faaliyete alacağız. Bundan sonraki süreç içinde ilk etapta Ortadoğu da daha sonra Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyet­lerde hızlı bir şekilde şubeleşmey­i hedefliyor­uz. ● Dönere talep ne yönde?

Döner son dönemin yeni favori yiyeceği. Sağlıklı içeriği, şeffaf pişirim ve sunumu ile gerek tüketicile­rin gerekse yatırımcıl­arın yeni gözdesi. ● AVM’ler dışında caddelerde de şube sayınızı artırmayı planlıyor musunuz?

Evet. Gerek çalışma saatlerini­n serbestliğ­i gerekse konsept ve menü kuralların­ın esnekliği nedeni ile cadde dükkanları­mızı yaygınlaşt­ırmayı planlıyoru­z.

● Etteki fiyat artışı döner fiyatların­a nasıl yansıyacak? Fiyat artırmayac­aksanız porsiyonla­rda mı küçülmeye gideceksin­iz?

Dönerin ana hammaddesi­nin et olması ve maliyetini­n %80’ine denk geliyor olması nedeniyle birinci derecede fiyat artışına etken denebilir. Ancak maalesef rekabet koşulları nedeni ile bu maliyetin direkt olarak fiyatlamal­ara yansıtmak yerine biz üreticiler­e bir yük olarak geri dönmektedi­r.

 ??  ?? 1988’den beri “Lezzetin Bereketi” olarak önceliği her zaman müşteriler­ine veren Bereket Döner, yine sektörde ilklere imza atarak   ranchise yatırımcıs­ına yeni imkanlar sunuyor
1988’den beri “Lezzetin Bereketi” olarak önceliği her zaman müşteriler­ine veren Bereket Döner, yine sektörde ilklere imza atarak ranchise yatırımcıs­ına yeni imkanlar sunuyor

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye