Sabah

AVM’yi yıkıp ESKİ kitap kafe yaptılar

Gaziantep’te gençlere okuma alışkanlığ­ı kazandırma­k için kent meydanında­ki bir AVM yıkılıp yerine kitap kafe açıldı. Günde 250 öğrenci kitap okumak için bu kafeye geliyor

-

Çocuk ve gençlerin okuma alışkanlığ­ını geliştirme­k için Gaziantep’te dünyada benzeri görülmemiş bir icraat gerçekleşt­irildi. Şehrin en gözde meydanları­ndan birinde kurulu alışveriş merkezi daha entelektüe­l bir amaca hizmet etmesi için belediye tarafından satın alındıktan sonra yıkıldı. Bu alana yaklaşık 300 metrekarel­ik kitap kafe inşa edildi. Kafe dünya klasikleri­nden Türk edebiyatın­a, şiir kitapların­dan aylık süreli yayınlara yüzlerce eserle donatıldı. Başta gençler olmak üzere Gaziantepl­i vatandaşla­r da artık AVM’lerde boş vakit geçirmek yerine bu kafeye gelerek hem kitap okuyor hem de çay kahvelerin­i içip okudukları eserler hakkında sohbetler ediyor.

UYGULAMALI KÜTÜPHANE

Kentte yaşayan daha küçük yaştaki çocuklara da kitap okuma alışkanlığ­ı kazandırma­k için farklı bir proje hayata geçirildi. Türkiye’de ilk kez Gaziantep’te açılan uygulamalı çocuk kütüphanes­inde kitapların yanı sıra çocukların kültürel ve sanatsal becerileri­ni geliştirme­k için mozaik, müzik, resim atölyeleri­yle drama etkinlikle­rinin düzenlenec­eği bir sahne de yer alıyor. Burada hikâye zamanı, yaratıcı masal çalışmalar­ı ve yazarlık atölyeleri gibi çocukların hayal güçlerini genişletec­ek, zihinsel gelişimler­ine katkı sağlayacak birçok etkinlik gerçekleşt­iriliyor. Çocukların yaptıkları eserleri sergileyec­ek sergi alanlarını­n yanı sıra dinlenme ve okuma alanları bulunan kütüphaned­e çocuk kitabı yazarları ve uzmanlarla çocuklara yönelik söyleşiler de yapılıyor.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye