Sabah

SABİNE’NİN DÜŞÜ GERÇEK OLDU

33 yıl sonra babasına kavuşan Sabine, Bursa’da yeni ailesi ile rüya gibi günler geçiriyor. Sabine, “Sanki rüyadayım ve uyanmayı istemiyoru­m” diyor

-

ALMAN Sabine Ages babasının bir Türk olduğunu 33 yıl sonra öğrendi. Bursa’ya gelip babası Adem Rençber’i bulan ve hasret gideren genç kadın “Birbirimiz­e sarılıp ağladık. Sanki bir rüyadayım” dedi.

Almanya’nın Köln kentinde yaşayan Sabine Ages, tam 33 yıl babasının kim olduğunu bilmeden yaşadı. Annesinin yıllarca gizlediği sırrı ölüm döşeğine düşen anneannesi Sabine’ye açıkladı.

HEMEN KAYNAŞTI

Babasının bir Türk olduğunu ve Bursa’da yaşadığını öğrenen Sabine, geçtiğimiz hafta sonu Facebook üzerinden ulaştığı babasına kavuşmak için bu kente gitti. Sabine, babası Adem Rençber’i bir anda karşısında görünce çok heyecanlan­dı, ona uzun süre sarılıp gözyaşı döktü.

Sabine, babasının yanı sıra üvey kardeşleri Esra, Batuhan ve üvey annesi Canan ile de tanışıp kısa sürede kaynaştı. Yeni ailesinden bir an bile ayrılmayan Sabine, “Sanki

‘TARİFSİZ DUYGULAR’

Bursa’nın Erikli mahallesi muhtarı olan babası ile her gün muhtarlığa gidip vakit geçiren Sabine, yeni hemşehrile­riyle tanıştı.

rüyada gibiyim. Mutlulukta­n uçuyorum” diye konuştu.

Kavuşma anını SABAH’a anlatan Sabine Ages, “İstanbul’dan Bursa’ya trenle gittim. Trenden indikten sonra önce erkek kardeşimi sonra halamı gördüm. Başı kalabalık olduğu için babamı geç görebildim. Birbirimiz­e sarılarak dakikalarc­a ağladık. O anı anlatacak kelime bulamıyoru­m. Tarifsiz duygular içindeyim” dedi.

 ??  ?? İvana Sert
İvana Sert
 ??  ?? Sabine, “Hiç yabancılık çekmiyorum. Annem Canan, kardeşim Esra bana çok içten davranıyor” dedi.
Sabine, “Hiç yabancılık çekmiyorum. Annem Canan, kardeşim Esra bana çok içten davranıyor” dedi.
 ??  ??
 ??  ?? İbrahim TAŞ KÖLN
İbrahim TAŞ KÖLN

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye