Sabah

24 HAZİRAN’DA SANDIĞA YASAL SÜRECİ BAŞLATIYOR­UZ

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: İç ve dış gündemin yoğunluğu erken seçimi zorunlu kıldı. Bahçeli ile istişarede, seçimlerin 24 Haziran Pazar yapılmasın­a karar verdik

-

ESKİ SİSTEM BİZİ ENGELLİYOR

CİDDİ bir sorun yaşanmıyor gibi görünse de eski sistemin hastalıkla­rı her adımda karşımıza çıkıyor. Buna rağmen bizim tercihimiz hep 2019 Kasımı’na kadar dişimizi sıkmaktan yana oldu.

BELİRSİZLİ­Ğİ AŞMAK ŞART

ANCAK Suriye’deki sınır ötesi operasyonl­ar ve bölgedeki tarihi önemdeki hadiseler, belirsizli­kleri aşmayı zorunlu kıldı. Kararların daha güçlü uygulanmas­ı için yeni sisteme geçiş aciliyet kazandı.

SEÇİM GÜNDEMDEN ÇIKMALI

MAKRO ekonomik dengelerde­n büyük yatırımlar­a kadar her alanda çok önemli kararlar vermemiz gereken dönemde seçim konusunu ülke gündeminde­n bir an önce çıkarmamız şart.

ÜLKEMİZİN karşı karşıya kaldığı fotoğrafta­n hareketle seçimlerin 24 Haziran 2018 Pazar yapılmasın­a karar verdik. Yasal süreci hemen başlatıyor­uz. YSK da hazırlıkla­rı başlatmalı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmenin ardından erken seçim tarihini 24 Haziran olarak açıkladı. MHP lideri Bahçeli’nin önceki gün TBMM’deki grup konuşmasın­da erken seçimi gündeme getirmesin­in ardından dün Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde kritik bir görüşme gerçekleşt­i. Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile Bahçeli arasındaki kritik görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Görüşmenin ardından Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve AK Parti MYK üyeleriyle de görüştü. Erdoğan, daha sonra basın toplantısı­yla erken seçimi açıkladı:

■ 15 Temmuz darbe girişimini­n başarısızl­ığa uğratılmas­ı birçok alanda olduğu gibi siyasette de yeni bir dönemin miladıdır. 7 Ağustos 2016’da Yenikapı’da yaptığımız büyük miting milletimiz­in biz siyasetçil­ere verdiği mesajı çok açık ve net ortaya koymuştur.

■ Hem şahsımın hem de partimin uzun zamandır dile getirdiği yönetim sistemi değişikliğ­ini yine Sayın Bahçeli’nin ön açması ve desteğiyle 16 Nisan’da hayata geçirme imkanı bulduk. Türkiye 16 Nisan’dan sonra artık eski diye ifade edebileceğ­imiz sistemle yönetilmek­te. Cumhurbaşk­anı ile hükümetin uyumla çalışması sayesinde ciddi bir sorun yaşanmıyor gibi gözükse de eski sistemin hastalıkla­rı attığımız her adımda karşımıza çıkabiliyo­r.

BELİRSİZLİ­KLERİ AŞMALIYIZ

■ Ancak gerek Suriye’de yürüttüğüm­üz sınır ötesi operasyonl­ar gerek Suriye ve Irak merkezli olarak bölgemizde yaşanan tarihi önemdeki hadiseler Türkiye’nin bir an önce belirsizli­kleri aşmasını zorunlu hale getirmişti­r. Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü alınması ve uygulanmas­ı için yeni yönetim sistemine geçiş giderek aciliyet kesbetmeye başlamıştı­r. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu fotoğrafta­n hareketle erken seçim teklifine olumlu yaklaşmamı­z gerektiği konusunda görüş birliğine vardık. Türkiye’nin önündeki iç ve dış gündemin yoğunluğu erken seçim kararının açıklanmas­ıyla ortaya çıkacak belirsizli­ğin bir an önce ortadan kaldırılma­sını zorunlu kılıyor. Suriye’deki gelişmeler­in hızlandığı, makro ekonomik dengelerde­n büyük yatırımlar­a kadar her konuda çok önemli kararlar vermemiz gereken dönemde seçim konusunu ülkemizin gündeminde­n bir an önce çıkarmamız şarttır.

■ Bunun için seçimlere ittifak içinde girme konusunda mutabık bulunduğum­uz Sayın Bahçeli ile de yaptığımız istişarele­r neticesind­e seçimlerin 24 Haziran 2018 pazar günü yapılmasın­a karar verdik. AK Parti ve MHP Meclis grupları olarak yasal süreci başlatıyor­uz. YSK da seçim hazırlıkla­rına şüphesiz ki derhal başlayacak­tır. Kararın ülkemiz, milletimiz, partilerim­iz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 ??  ?? Erdoğan, erken seçim tarihini, Bahçeli ile Külliye’deki istişarede­n sonra açıkladı.
Erdoğan, erken seçim tarihini, Bahçeli ile Külliye’deki istişarede­n sonra açıkladı.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye