Sabah

DİJİTAL HAYAT güncelleme istiyor <znz \aSa\ zHNk unutturmaz

TELEFON üRETICILER­I EN BüYüK KULLANıCı TESTINI ANCAK üRüN VITRINE çıKTıKTAN SONRA YAPABILIYO­R. TELEFONLAR, KULLANıMLA ORTAYA çıKAN HATALARı GüNCELLEME­LERLE KAPATıYOR. SADECE TELEFONLAR DEğIL, SAAT VE AKıLLı EV ELEKTRONIğ­I GIBI TüM üRüNLER ARTıK GüNCELLENI

-

Akıllı telefonlar­ı kutusundan çıkardığın­ızda kusursuz haline asla ulaşmıyors­unuz. Telefonu satın aldığınız ilk ay bile hemen bir güncelleme sürümü sizi bekliyor. Bunun sebebi kullanıcı sayısının milyonları bulmasıyla yazılım hataları, pil tüketimi, ısınma, güvenlik açıkları ve performans kaybı gibi sorunların ortaya çıkıyor olması. Üstelik hayatımıza giren sadece akıllı telefonlar olmadığı için akıllı giyilebili­r cihazlar, ev elektroniğ­i cihazları, otomobille­r ve neredeyse internete bağlı tüm cihazlar bu güncelleme­lerden etkileniyo­r. Yani güncelleme­ler dijital hayatın bir parçası.

ART,K 6,R KA/MAD,

Apple, iPhone, Apple Watch, Apple TV ürünlerini­n yeni modellerin­i piyasaya sürmeden haziranda düzenlenen geliştiric­iler konferansı­nda (WWDC) güncel iOS işletim sisteminin beta sürümünü açıklıyor. Uygulama geliştiric­iler güncel sürüme göre hazırlıkla­rını yapıyor. Aksesuvarl­ar ve uygulamala­rdaki güncelleme­ler hazırlanıy­or. Her yıl daha fazla uygulama ve daha fazla aksesuvar yüzünden güncelleme­ler sırasında yeni cihazların sahip olacağı yetenekler bu toplantıla­rda ortaya çıkıyor. Ürünlerden önce işletim sistemleri güncelleni­yor. Bu yüzden her yıl ürünlerin üstündeki sır perdesi, gelişticil­er buluşmasın­da aralanıyor.

VİDEOLAR, kameralar, işlemciler, yapay zekâ ile fark yaratıyor. Ancak bu daha başlangıç. Yapay zekâ henüz bebek adımları atıyor. Kameraları­n uzmanlık gerektirme­den kullanılma­sı için yapay zekânın bir fotoğrafçı­lığın incelikler­ini öğreneceği bebek adımları lazım.

GÖRDÜĞÜNÜ UNUTMUYOR

Western Digital Purple microSD kartı, şirketin gözetim sınıfındak­i kameradan video gözetim verilerini toplamak, dönüştürme­k, korumak ve onlara erişmek için gerçek zamanlı çözüm sunuyor. Gözetim verilerind­eki hızlı büyümeyi ve evrilmeyi destekleye­n 4K Ultra HD video, yeni geliştiril­en yapay zekâ (AI) uygulamala­rı ve analitiğin benimsenme­siyle birlikte Western, bugün modern gözetim ve sınır sistemleri­nin karmaşık veri ihtiyaçlar­ı için üretilen Western Digital Purple microSD kartını duyurdu.

AK,//, GÖ=

Hem varlıkları­nı güvende tutmak isteyen kurumlar hem de yüz tanımayla alışveriş alışkanlık­larını doğru analiz etmek isteyen perakendec­iler tarafından kullanılan gözetimde her anı yakalamak ve incelemek kritik bir öneme sahip. Gözetim sistemi operatörle­ri, dayanıklı Western Digital Purple microSD karta güveniyor.

DIGITAL WESTERN

BIRçOK MICROSD, PURPLE YENI NESIL KALITELI VE YüKSEK VERININ YANı SıRA FORMATıNıN HAREKETINI VIDEO SISTEMLERI­NE OLAN

VERI çEVRESEL çEKIRDEK BIRçOK DESTEKLIYO­R. TASARLANAN DE şEKILDE KULLANıLAC­AK SOğUK KOşULDA BöYLECE HEM KART, YAPıLAN BU

AçıK HAVADA ZAMANıNDA SıCAKKEN Kış HEM DE HAVA çEKIMDE ALANDA BIR KAPALı BIR VE NEMLI çEKIMINE VIDEO GüVENILIR SAğLıYOR. IMKÂN

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye