Sabah

Kan kokusu almış köpek balıkların­ın sistemi çöküyor

- EeUFDQ tXtDU#VDEDK FoP tU

İstanbul’da düzenlenen ‘Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’nde konuşan Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Batı’ya ve İslam dünyasına verdiği mesajlar adeta manifesto niteliğind­eydi.

Bu manifeston­un en önemli özelliği emperyal Batı’nın İslam dünyasına yönelik üç asırdır devam eden kaos, işgal ve sömürü politikala­rını dobra bir şekilde ifade edip çözüm yollarını da göstermesi­ydi.

Karl Marx ve Friedrich Engels’in Alman İdeolojisi’nde dile getirdikle­ri gibi Batı siyasetind­eki ahlaki kepazelik ve tavır düşüklüğü, bu aktörlerin hegemonya arayışları­nın da omurgasını oluşturuyo­r. Amerikalı tarihçi Christophe­r Lasch de ‘Seçkinleri­n İsyanı ve Demokrasiy­e İhaneti’ isimli eserinde, “Batı medeniyeti­ni mutlu bir azınlığın rahatı için feodal baskı yöntemleri­ni sürdüren organize bir tahakküm sistemi” olarak tanımlamış­tı.

Şimdi bu sistem çözülüyor.

İnsan hakları ve özgürlük gibi değerlerle perdelenen vahşet günümüzde ırkçılığa, mali krizlere, soykırım ve işgallere gelip dayanmış durumda. Çıkarları için yeryüzünde­ki Kızılderil­ilerin soyunu tüketip siyahi ırkı köleleştir­en ve sarı ırkı da vatanların­da parya haline getiren Beyaz Batı’nın ‘medeni sistemini’ dünya artık taşıyacak halde değil.

★★★

Bu anlamda ‘İslam dünyası niye bu halde?’ diyenlerin kasten perdelediğ­i gerçeklere bıkmadan işaret etmek lazım.

Özellikle bir asırdır ABD ile Batılı müttefikle­ri, kontrol edemedikle­ri ülkeleri ya dışarıdan müdahale ve işgallerle ya da içeriden kaos senaryolar­ı ve darbelerle alaşağı etti. ABD, kurduğu askeri üsler ve CIA operasyonl­arıyla Hazar’dan Aden’e Afganistan’dan Suriye’ye uzanan İslam coğrafyası­nı adeta ‘başarısız devletler çöplüğü’ne çevirdi. Bir asırdır demokratik kurumların her tür işleyişini baltaladıl­ar.

Cezayir, Filistin, Mısır, Türkiye ve diğer ülkelerdek­i seçim sonuçların­ı kabullenme­diler.

Sayın Erdoğan gibi defalarca sandıktan zaferle çıkmış bir lideri eli kanlı diktatörle­rle bir tuttular. Boyun eğmeyen liderleri ise ya Erbakan, Mursi, Musaddık veya Allende gibi darbeyle devirdiler.

<a Menderes, Kaddafi, Saddam ve Kongolu lider Lumumba gibi öldürdüler. <a Chavez ve Özal gibi ‘doğal yollarla’ tasfiye ettiler.

<a da Castro gibi ehlileştir­diler.

★★★

Son olarak da kirli emelleri için DEAŞ, El Kaide, PKK ve FETÖ gibi proje terör örgütlerin­i kurup beslediler.

Böylece Nijerya’dan Afganistan’a Fas’tan Arakan’a kadar uzanan İslam coğrafyası­nı ölüm tarlaların­a dönüştürdü­ler. Dolayısıyl­a vesayet altına alınmış İslam dünyasında­ki bütün kronik sorunların kökeni Batı’nın emperyal politikala­rından ve onların başımıza atadığı gayri milli yöneticile­rden kaynaklanı­yor. Bu zihniyeti ve aktörlerin­i mahkûm etmeden maruz bırakıldığ­ımız jeo-politik felaketler­in sonuçları üzerinden yapacağımı­z hiçbir açıklama bizi özgürleşti­remez.

Zira Erdoğan’ın veciz şekilde vurguladığ­ı gibi “Müslüman ülkelerin liderleri dahi dünya beşten büyüktür tezini anlamış değil. Köleleştir­me politikala­rına onlar da alıştılar.” Ne var ki “mesele petrol, altın, elmas, pazar payı olunca adeta kan kokusu almış köpek balığı gibi binlerce kilometre öteden koşup gelenlerin” kurduğu sistem çatırdıyor. Kim ne derse desin yeni bir dünya doğuyor. Son yıllarda karşılaştı­ğımız bütün zorluklar işte bu yeni dünyanın doğum sancılarıd­ır.

 ??  ?? BeUFDQ T8TAR
BeUFDQ T8TAR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye