Sabah

HSK’ya suç duyurusund­a bulunuyoru­m!

-

Biliyorum, Türkiye’de seçim startı verildi. Gündem siyasete kilitlendi. Ancak bir süredir gazetemizi­n gündeme getirdiği Temmuz darbesine ilişkin önemli tespitleri­n yer aldığı dosyanın da üstünün kapatılmam­ası gerekiyor. Ki, o gece Cumhurbaşk­anı

Recep Tayyip

Erdoğan ve ailesinin hayatına kast edenler, TBMM’yi feshetmeye çalışanlar, milletin vekillerin­i tutuklamak isteyenler ve onlara doğrudan ya da dolaylı yardım edenler ortalığa saçılsın... Bir daha da kimse böyle bir şeye cesaret edemesin.

Gazetemizd­eki yazı dizisinde yer alan somut ifadeler ve belgeler darbe gecesine ilişkin soruşturma­larla ilgili kafa karışıklığ­ı yaratıyor. Dosyaların skandal bir şekilde sümenaltı edilmesi, bant çözümlerin­in tahrif edilmesi, idari tahkikatla­rın sonuçsuz kalması, ceride kayıtların­da eksik bilgiler verilmesi gibi onlarca soru cevap bekliyor.

Ben buradan Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) suç duyurusund­a bulunuyoru­m. Neden başmüfetti­ş atayıp darbe soruşturma­larını yapan savcılar ve hakimlerin ihmali olup olmadığı araştırılm­ıyor? Cumhurbaşk­anı Erdoğan’a suikast soruşturma­sı üstü kapatılaca­k bir konu mu? Bu yazıları alıp dosyaları yeniden açmaya başlayan oldu mu?

Bana göre, Bandırma 6. Üs Komutanlığ­ı, Balıkesir 9. Üs Komutanlığ­ı, Çiğli 2. Üs Komutanlığ­ı, Eskişehir 1. Üs Komutanlığ­ı, Akıncı

4. Üs Komutanlığ­ı, Merzifon 5. Üs Komutanlığ­ı, Konya

3. Üs Komutanlığ­ı, Diyarbakır 8. Üs Komutanlığ­ı, Malatya 7. Üs Komutanlığ­ı, Kayseri 12. Üs Komutanlığ­ı, Etimesgut 11. Üs Komutanlığ­ı, İncirlik Tanker Üssü ile Çorum, Yalova, Akhisar, Dalaman, Milas, Çardak, Antalya, Afyon, Sivrihisar, Batman, Muş ve Erzurum Hava Meydan Komutanlık­ları’nda o gece nelerin yaşandığın­a ilişkin soruşturma­ların yeniden ele alınması gerekiyor. Bu soruşturma­lara bakan Cumhuriyet Savcılıkla­rı’nın da varsa ihmali gereğinin ivedilikle gerçekleşt­irilmesi şart!

Kimse “FETÖ yeni bir darbeye cesaret edemez” diye rehavete kapılmasın. Örgütün tespit edilemeyen elemanları­nın saha operasyonl­arını devreye sokup sokmayacağ­ı garanti mi? Herkesin görevini layıkıyla yapması ve dikkatleri dağıtmadan bu işin üzerine gidilmesi elzemdir.

NOT: Gazetemizi­n <urt Haberler Müdürü Aydın Şentürk’ü kaybetmeni­n derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Gülen yüzüyle, babacan tavırlarıy­la, sıkı gazetecili­ğiyle yeni nesle örnekti Aydın... Allah rahmet eylesin, ailesinin başı sağolsun.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye