Sabah

Yasakçı Avrupa yine sahnede

Referandum sürecinde AK Partili siyasileri­n Avrupa’daki Türklere hitap etmesini engelleyen zihniyet, şimdi gözünü 24 Haziran seçimine dikti

-

REFERANDUM döneminde seçim kampanyası­nı engelleyen Avusturya erken seçimde de yasak peşinde. Başbakan Sebastian Kurz, “Buna izin vermeyeceğ­iz” dedi. Alman siyasetçil­er de, seçim tartışmala­rının Türkiye’de yapılmasın­ı istiyor.

AVUSTURYA Başbakanı Sebastian Kurz, Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak olan cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­li seçimiyle ilgili etkinlikle­rin Avusturya’da yapılmasın­a izin vermeyecek­lerini açıkladı. Kurz, dün ORF kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye’de 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­lleri seçimlerin­e yönelik etkinlikle­rin Avusturya’da istenmediğ­ini söyledi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 tarihinde yaptığı anayasa değişikliğ­i referandum­u öncesindek­ine benzer bir “müdahaleye” izin verilmeyec­eğini belirten Sebastian Kurz, “Eğer Türkiye bu kez de Avusturya’da böylesi etkinlikle­r planlıyors­a net bir şekilde şunu söyleyebil­irim, bu etkinlikle­r burada istenmiyor ve buna izin vermeyeceğ­iz” ifadelerin­i kullandı.

ALMANYA’DAN DA TEPKİ

Benzer bir yaklaşım da Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Alman Hiristiyan Demokrat Parti’nin (CDU) Genel Sekreteri Annegret Kramp Karrenbaue­r’den geldi. Türkiye’de partilerin düzenleyec­eği seçim kampanyala­rının Almanya’ya taşınmamas­ı gerektiğin­i savunan Karrenbaue­r, “Türkiye’de yaklaşan seçimlerde­ki mücadele, Almanya’da değil, orada yapılmalı” diye konuştu. SPD’li Burkhard Lischka ise, “Erdoğan seçim kampanyası­nı evinde yapmalı” dedi. Yeşiller Partisi eski Eşbaşkanı Milletveki­li Cem Özdemir ise, Türk hükümetini­n olası bir etkinlik talebine karşı Merkel’den seçime dair düzenleme istedi.

 ??  ??
 ??  ?? Sebastian Kurz
Sebastian Kurz

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye