Sabah

Kadınlar kalkınmanı­n öznesi haline gelmeli

Yüzde 33.6 olan kadınların işgücüne katılım oranının 2023’te yüzde 41’e çıkarılaca­ğını belirten Emine Erdoğan, “Kadınlar kalkınmanı­n destekçisi değil öznesi haline gelmeli” dedi

- (GLW|r: Oktay ÖZDABAKOĞL­U Tasarım: Seçil KAYA

Dünyanın geleceğine yön verecek temel dinamikler­den birinin kadınların toplumsal ve iş hayatına katılımı olduğunu belirten Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kadınların çalışma hayatında mağdur olmayacağı şartların tesis edilmesini­n önemli bir hedef olduğunu söyledi. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) tarafından düzenlenen "Perakended­e Kadının Gücü" etkinliğin­e onur konuğu olarak katılan Erdoğan, şu an yüzde 33.6 olan kadının işgücüne katılım oranının, 2023’te yüzde 41’e çıkarılaca­ğını ifade etti.

İŞVEREN DE OLMALILAR

“Kadınlarım­ızı sadece istihdam edilen değil işveren konumunda görmek hepimizin ortak arzusu” diyen Emine Erdoğan, yüzde 7.8 olan kadın işveren oranını artırmak için çok yönlü çabalar gerektiğin­e dikkat çekti. Erdoğan, rol modeller ve başarı hikâyeleri­nin, girişimcil­ik ve başarı potansiyel­ine sahip kadınları cesaretlen­direceğini kaydetti. Eğitimde kız çocukların­ı önceleyen kampanyala­r sayesinde temel eğitimde kız öğrenci oranının erkeklerle eşit seviyeye geldiğini dile getiren Erdoğan, “Çok şükür ki binlerce kızımızı, çocuk yaşta evlilikten, tarım işçisi olmaktan kurtardık. Kamu kurumların­da kadın çalışan oranı yüzde 37’lere geldi. Bunlar elbette yeterli değil. Asıl olan sürdürüleb­ilir kalkınma hedeflerim­iz içinde kadınları kalkınmanı­n sadece destekçisi değil öznesi haline getirmek” ifadelerin­i kullandı.

MÜCADELE EDİLMELİ

Devletin kadınların sosyal hayata dahil edilmesi konusunda son 15 yıldır olanca gücüyle çalıştığın­a vurgu yapan Emine Erdoğan, ayrıca, kadın dostu olmayan yapılanmal­arla mücadele etmek gerektiğin­in de önemine dikkat çekti.

Aydınlık bir Türkiye’nin çevre ve yerkürenin de umudu olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “Afrika’da analarının kurumuş göğsünden süt emen çocuklar için daha çok enerjiye ihtiyacımı­z var. Dünyada milli gelire oranla en çok insani yardım yapan dünyanın en cömert ülkesiyiz” dedi. EmInE ErDoğAn

 ??  ??
 ??  ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye