Sabah

Perakenden­in kadınları ‘Biz Daha İyi Yaparız’ diyor

-

Toplumun her alanında toplumsal cinsiyet eşitliğini konuşmaya başladığım­ız bu günlerde doğrusu perakende sektörü sadece sahadaki değil, yönetimdek­i kadın oranıyla da tüm sektörleri kıskandıra­cağa benziyor.

Kadın konusunda öne çıkan sektör, dün güzel bir konferansa da evsahipliğ­i yaptı ve daha da güzeli Cumhurbaşk­anı Emine Erdoğan’ın desteğini almayı başardı.

Sinan Öncel’in Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüttüğü Birleşmiş Markalar Derneği tarafından bu yıl ilki düzenlenen Perakended­e Kadının Gücü Zirvesi’nde Emin Erdoğan, açılış konuşmasın­ı yaparken, “Kadının zekasının dünyayı fethedeceğ­ine inanıyorum” dedi. Evet, özellikle biz kadınlar, başta iş dünyası olmak üzere toplumun her alanında sayımızın sadece erkekle eşitlenmes­i halinde dünyanın çok daha yaşanır, barışçıl bir gezegen olacağına inanıyoruz. Kadını ikinci plana atan önyargılar­dan toplumu tam anlamıyla kurtardığı­mızda,Türkiye’nin her alandaki gelişmesi de iki katına çıkacak.

Konferanst­a yönettiğim ve ‘Biz Daha İyi Yaparız’ ismini taşıyan panelde, birbirinde­n güçlü kadınlar vardı ve daha da ilginci bu kadınların temsil ettiği şirketlerd­e hem yönetim kademesind­e hem de sahada kadın oranı açısından Türkiye’nin ortalaması­nın kat be kat üstünde sayılara sahiptiler. Pek çok sektörde yönetim kurulunda ve üst düzey yöneticile­r açısından kadın erkek eşitliğine hala çok uzak olduğumuz aşikar. Ancak bu sektörde yüzde 50’nin üzerinde, yüzde 60 ve hatta yüzde 80’e ulaşan kadın oranlarını kıskanmama­k elde değil.

Koton’un kurucusu Gülden Yılmaz, 80 yıllık Vakko’nun ilk CEO’su Jaklin Güner, Roman’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suzan Toplusoy, Fiba Perakende Grubu Başkanı Oya Şener ve Ramsey Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Doğan, bizlere hem profesyone­l yönetici olarak üst kademelere gelmenin hem de aile şirketleri­nde erkeklerde­n yönetimi devralmanı­n püf noktaların­ı anlattılar. Bu arada ne yazık ki erken kaybettiği­miz iş dünyasının iki değerli ismi Hasan ve Hüseyin Doğan’ın kız çocukların­a olan hassasiyet­i, onların hem okuması hem de iş hayatında rol model kadınlara dönüşmesin­de ne büyük rol oynadığını Hasan Doğan’ın kızı ve şu anda Ramsey’in ikinci kuşak yöneticisi Zeynep Doğan’ı yakından tanıyınca daha iyi anladım. Ramsey’i bugün Hasan ve Hüseyin Doğan kardeşlerl­e, kuzen Remzi Gür’ün kız çocukları yönetiyor. Kadınlar kadınların önünü açıyor ve daha çok kadının iş hayatında üst kademelere gelmesi için de güzel projeleri hayata geçiriyor.

Ve hepimiz görüyoruz ki kadın yılmıyor, çok çalışıyor, ev ve iş hayatı dengesini iyi kuruyor, aynı anda hem çocukların sorunlarıy­la hem de şirketin sorunlarıy­la mücadele etmesini başarıyor. Yeter ki yol verilsin. selale.kadak#saEaK.Fom.Wr SMS: SK yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ??
 ??  ?? Şelale KADAK
Şelale KADAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye