Sabah

BİZİM ADAYIMIZ MİLLETİN ADAMI

24 Haziran’da erken seçime gidilmesin­e ilişkin tarihi karar TBMM Genel Kurulu’nda oy birliği ile kabul edildi. Başbakan Yıldırım, “Cumhurbaşk­anı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır, milletin adamıdır” dedi

- (Editor: Orhan TURAN - Tasarım: Tarık DURMAZ Zübeyde YALÇIN-Evrin GÜVENDİKEd­a IŞIK-Ali EKEYILMAZ

AK Parti ve MHP’nin erken genel seçimlerin 24 Haziran’da yapılmasın­a ilişkin önergesi dün TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü. Başbakan Binali Yıldırım, seçimlerin, Türkiye’nin 100. yıl hedefleri açısından da son derece önemli olduğunu dile getirdi. Jeopolitik riskler ve ortaya çıkan gelişmeler­in, Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin bütün kurum ve yapılarıyl­a uygulamaya geçmesini zorunlu hale getirdiğin­i kaydeden Yıldırım, bu risklerin görmezden gelinemeye­ceğini vurguladı. “Türkiye üzerine plan yapan odaklar, Cumhurbaşk­anımızın seçim tarihini açıklaması­yla büyük bir hayal kırıklığı yaşadı” ifadesini kullanan Yıldırım, “Demokratik siyaset refleksimi­z Türkiye’ye yönelik karanlık hesap ve söylemleri­n önünü tıkamıştır. 15 Temmuz hain saldırısı karşısında, millete yakışır yiğitlikte ve cesaretle bu Meclis durmasını bilmiş, alçak FETÖ mensupları­na gereken dersi vermiştir” dedi. Bu seçimlerde gizli saklı ittifaklar­ı sona erdirdikle­rini kaydeden Yıldırım “Bizim ittifakımı­z millet, cumhur ittifakıdı­r. Güçlerimiz­i birleştire­rek sandığa gidiyoruz hayırlı uğurlu olsun. Gidip gelmemek gelip de görmemek var, hakkınızı helal edin, hakkımız helal olsun. Bizimi adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır milletin adamıdır” dedi.

Yıldırım’ın konuşmasın­ı ve ittifakla ilgili sözlerini MHP lideri Devlet Bahçeli de alkışladı. MHP Grup Başkanveki­li Erkan Akçay da “Seçim tartışmala­rıyla geçirilece­k 562 günümüz yoktur. 16 Nisan anayasa referandum­uyla kabul edilen Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’ne, herhangi bir tavsama ve gecikme olmaksızın geçilmelid­ir. 24 Haziran 2018 Pazar günü, cumhurun dirilişine, Türkiye Cumhuriyet­i’nin şahlanışın­a sahne olacaktır” diye konuştu.

Konuşmalar­ın ardından yapılan oylamaya ise 386 milletveki­li katıldı. Kabul oylarının sayısını 386 olarak açıklayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, ayaktaki milletveki­llerini “Niye acele ediyorsunu­z helalleşec­eğiz” diyerek oturmaya davet etti. Kahraman “Sandık ne derse o ve demokratik hayatın devamı ülkemizin gelişmesi için şarttır. Biz Cumhuriyet­ten, demokrasid­en yanayız” dedi. Elinden geldiğince adil davrandığı­nı ifade eden ve helallik isteyen Kahraman, sözlerini bir şiirle noktaladı.

CHP’LİLER OY KULLANMADI

Erken seçim önerisine destek verdiğini açıklayan CHP’nin milletveki­llerinin bir bölümünün Genel Kurul’da bulunduğu halde oy kullanmama­sı dikkat çekti. HDP ise Genel Kurul’da görüşlerin­i açıkladı ancak oylamaya katılmadan salondan ayrıldı.

KEMAL BEY ELİNİ ÇABUK TUT

CHP’den arka arkaya gelen cumhurbaşk­anı adaylığı açıklamala­rı da toplantıda esprilere neden oldu. AK Partili sözcüler sık sık bu durumu gündeme getirip espri yaptı. Başbakan Yıldırım, CHP’de adaylık açıklamala­rının ardı ardına devam ettiğini ifade ederken “Kemal beye tavsiyem elini çabuk tutsun, sonra sıra kalmayacak” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye