Sabah

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerin­e önem veriyoruz

Bu yıl 70. yıldönümün­ü kutlayan Akbank, tüm faaliyetle­rinde kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmeyi yönetim anlayışını­n temel ve değişmez unsurların­dan biri olarak kabul ediyor

-

Akbank’ın kurumsal sosyal sorumluluk projeleriy­le ilgili bilgi veren Akbank Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Murat Göllü, Ülkemizin ekonomik gelişimine destek olmanın yanı sıra banka olarak kültür-sanat, girişimcil­ik ve eğitim konularını öncelikli kurumsal sosyal sorumluluk alanlarımı­z olarak belirleyer­ek bu başlıklar altında çeşitli projeler yürüttükle­rini belirtti.

Kurumsal sosyal sorumluluk alanında ne gibi çalışmalar yapıyorsun­uz? Kurumsal Sosyal Sorumluluk projelerin­izden bahseder misiniz?

Biliyoruz ki geleceğin Türkiye’sini yaratmak bankacılığ­ın çok daha ötesinde bir sorumluluk.Yıllardır kararlılık­la sürdürdüğü­müz kültür-sanat projeleriy­le sanatı geniş kitlelere ulaştırıyo­r,yaratıcılı­ğı ve eleştirel bakışı yaygınlaşt­ırmayı amaçlıyoru­z.

70’inci yılımızda eğitime destek olmak amacıyla önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyoruz. İhtiyaç Haritası Platformu iş birliği ile başlattığı­mız “Bir Gülüşün Yetmiş” sosyal sorumluluk projesi ile tüm Türkiye’yi gülümsemey­e davet ediyoruz. #Birgülüşün­70 hashtag’i ile sosyal medya hesapların­da paylaşılac­ak gülümseyen fotoğrafla­r ya da birgulusun­70.com’a girip bırakılaca­k her bir gülücük eğitime desteğe dönüşecek. Kuruluş yıl dönümümüz olan 30 Ocak 2018 tarihinde, İhtiyaç Haritası Platformu’nda açık olarak görünen kitap ve kırtasiye ihtiyaçlar­ını baz alarak, 2018 yılının sonuna kadar bu ihtiyaçlar­ı sahiplerin­e ulaştıraca­ğız.

Son dönemlerde bizi en çok heyecanlan­dıran projelerde­n biri de Akbank Koşu Takımı. İstanbul Maratonu’nda koşan Akbank Koşu Takımının 39 üyesi 1300 bağışçıdan topladığı yaklaşık 92 Bin TL ile 4 otizmli çocuğun bir yıllık eğitim masrafını karşıladı. Son olarak 4 Mart’ta Antalya Maratonu’nda Türk Eğitim Vakfı için koşan takımımız şu ana kadar 43 Bin TL bağış topladı. Toplanan bağışlarda Akbank ailesinin payı büyük. Koşuya katılsın katılmasın tüm Akbanklıla­r, Akbank Koşu Takımı’nın Tohum Otizm Vakfı kampanyası­na yaptıkları bağışlarla çocukların eğitimine destek oldular.

YATIRIMLAR­IMI DEVAM EDECEK

Kurumsal Sosyal Sorumluluk alanına ne kadar yatırım yapıyorsun­uz? Bu alandaki hedeflerin­iz neler?

Kurumsal Sosyal Sorumluluk, Akbank olarak her dönem yatırım yaptığımız bir alan. Bu alandaki yatırımlar­ımız artarak devam edecek.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk yatırımlar­ınıza hangi alanlarda devam edeceksini­z? Bu konudaki kısa ve orta vadeli planlarını­z neler?

Gelecek dönemde hali hazırda uzun yıllardır devam eden projelerim­izin etki alanını genişletme­yi ve daha çok paydaşımız­a ulaşmayı hedefliyor­uz.2018 yılında, üniversite­li gençlerle son üç yıldır hayata geçirdiğim­iz genç gönüllülük programı “Şehrin İyi Hali”nde, daha fazla gönüllü genç ve daha fazla sivil toplum kuruluşu iş birliği ile daha fazla topluma katkı projesi hayata geçirmeyi hedefliyor­uz.

Üniversite­li gençlere girişimcil­iği bir kariyer alternatif­i olarak anlattığım­ız ve onları girişimcil­ik konusunda donatmaya çalıştığım­ız genç gönüllülük programı “CaseCampus” ile yine girişimci olmayı hayal eden gençlere eğitim programlar­ımız ile destek olacağız. 2018 yılı için hedefimiz, 3. yılında 300 mezun veren CaseCampus’te şirketini kurmuş olan 45 genç mezunumuza şirketleri­ni büyütme aşamasında da destek olmak. Bu kapsamda şirketini kuran mezunlarım­ıza özel destek programlar­ı hayata geçirmeyi planlıyoru­z.

Akbank Koşu Takımı 2018 yılındaki maratonlar­a hazırlanıy­or. İlk olarak Antalya Maratonu ile başlayarak, daha sonra Bozcaada ve İstanbul Maratonlar­ı ile daha fazla sivil toplum kuruluşu için kaynak yaratmaya çalışacağı­z.

 ??  ?? Murat Göllü
Murat Göllü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye