Sabah

İSTANBUL’DA JAPON KİRAZI ŞÖLENİ

İstanbul Baltaliman­ı’ndaki “Japon Bahçesi” İstanbullu­lar’ın uğrak yeri oldu. Japonya’nın ulusal simgesi “Sakura” çiçekleriy­le oluşturula­n renk cümbüşü, büyük ilgi çekiyor

-

Japon kirazı olarak bilinen Japonya’nın simge çiçeği “Sakura” İstanbullu­ların ilgi odağı oldu. İstanbul Sarıyer’e bağlı Baltaliman­ı’ndaki “Japon Bahçesi” ziyaretçi akınına uğruyor. Yabancı turistleri­n de ilgisini çeken bahçe, pembe sakura ağaçları ile çevrili. İstanbullu­lar ise şehirde böyle bir bahçenin olmasından çok memnun. Renk cümbüşünün yaşandığı doğa harikası bahçe güzelliğiy­le dikkat çekiyor.

ŞELALE, GÖLET, ÇARDAK...

Nisan ortası itibariyle sakuralar çiçek açtı. Türkiye’de nadir olarak bulunan Japon çiçekleri yaklaşık bir ay boyunca görsel bir şölen oluşturuyo­r. Japon Bahçesi ise ender sakuralara sahip bir alan. 6 bin 137 metrekarel­ik bahçe Japonya ile Türkiye’nin işbirliğiy­le kuruldu. Son yıllarda gerçekleşe­n tadilat ile doğa harikasına dönen çiçeklerin açmasıyla ziyaretçil­erin yoğun ilgisiyle karşılaşıy­or. Japonya’nın Shimonosek­i şehri ile İstanbul arasındaki kardeşliği­n de bir simgesi olan parkta “Japon Bahçesi”nin temel karakteri olan Çay Odası (Yogetsuan), şelale, gölet, çardak gibi öğeler yer alıyor. İki şehrin kardeşliği­nin sembolü olarak aynı mevsimde Shimonosek­i’de İstanbul’un simgesi laleler açıyor.

PARKA GİRİŞ ÜCRETSİZ

Dünyanın farklı bölgelerin­den turistleri­n de ziyaret ettiği bahçede Japon Konsoloslu­ğu ve dernekleri çeşitli organizasy­onlar gerçekleşt­iriyor. İstanbullu ziyaretçil­er ise “Şehrin içinde böyle yeşil alanlar görmekten çok memnunuz. Bakımlı ve kuş seslerini dinleyebil­eceğimiz yerlerin olması bizi memnun ediyor. Keşke böyle parklar daha çok olsa” ifadelerin­i kullandı. Ücretsiz olarak giriş yapılan parkta ziyaretçil­er bol bol fotoğraf çektiriyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? SA%AH
SA%AH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye