Sabah

Zindaşti soruşturma­sında Öz ve Topuz bağlantıla­rı

FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz’ün Ergenekon davasında gizli tanık yaptığı İranlı uyuşturucu baronu Zindaşti’nin, Balyoz ve Dink cinayeti davalarını­n hâkimlerin­in değişmesin­i sağladığı ortaya çıktı

-

Uyuşturucu baronu İranlı Naci Şerifi Zindaşti ve adamlarına ilişkin yürütülen soruşturma­da Zindaşti ile birlikte 2’si polis 6 şüpheli tutuklandı. Bir polis memuru tutuksuz yargılanma­k üzere serbest bırakıldı. Zindaşti’nin eşi ile birlikte 3 kişi ise adli kontrol şartıyla savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Savcılığın tutuklanma talebine ilişkin yazıda Zindaşti’nin, Öz ve FETÖ’den tutuklu olan ABD İstanbul Başkonsolo­sluğu görevlisi Metin Topuz ile bağlantısı­na dikkat çekildi.

DAVALARIN HÂKİMİNİ DEĞİŞTİRDİ

Zindaşti’nin, Öz’ün istediği ifadeleri verdikten sonra tahliye olduğu ve elini kolunu sallayarak uzun süre dolaştığı belirtildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinc­e 6 Nisan’da uluslarara­sı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyond­a Zindaşti’yle birlikte 10 kişi yakalanmış­tı. Sulh ceza hakimliğin­deki sorguların­ın ardından Zindaşti, Ekrem Öztunç, Ali Savaş, Seyyid Nurullah Rezai ile başkomiser Fatih Y. ve polis Ergül K. tutuklandı. Polis Gönen K. ise hakkında yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Zindaşti, eski savcı Öz tarafından 2010’da Ergenekon soruşturma­sında gizli tanık yapılıp, uyuşturucu davasından tahliye edilmesiyl­e gündeme gelmişti. “Terazi” kod adıyla Ergenekon soruşturma­sında gizli tanıklık yapan Zindaşti, 2014’te ise İstanbul Büyükçekme­ce’de arabasında uğradığı silahlı saldırıda yaralanmış, araçtaki kızını ve şoförlüğün­ü yapan yeğenini kaybetmişt­i.

Fatih ULAŞ -Nazif KARAMAN SABAH

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye