Sabah

GÜNEŞ BANA NE DEDİ?

- 6DOIK 7U1$ salih.tuna@sabah.com.tn

Her şey “Fenerbahçe’mizin” lehine gidiyordu. 3epe kırmızı kart görmüş, Beşiktaş 10 kişi kalmıştı. Golsüz beraberlik­te bile “Fenerbahçe’miz” tur atlıyordu.

Finale çıkmaların­a yarım saat kalmışken Fenerbahçe­li “taraftarla­rın” attığı yabancı cisimle Şenol Güneş’in kafası yarıldı.

Malumunuz, hakem Mete Kalkavan da maçı tatil etti.

Eski hakemlerde­n Erman Toroğlu şöyle dedi: “Şenol Güneş işi yatıştırma­ya çalışıyord­u. İyi niyetle yapıyordu bunu. Dünyaya rezil olduk. Her yerde bunlar izlenecek...”

Peki neden bu rezalete imza atıldı?

“Fenerbahçe’mizin” efsanevi futbolcula­rından Rıdvan Dilmen’e kulak vermenin tam vaktidir: “Ne karar çıkarsa çıksın iş siyasete gidecek. Çünkü bunu istiyorlar. Trabzon’daki olayın aydınlanma­masının sebebi de bunlar (...) Bundan sonra statları, salonları seyredin... Spordaki taraftarla­r, müthiş bir sivil toplum örgütleri... Bir tuzak kurdular. Tuzağın içine sporu da soktular...” Tuzak mı gerçekten?

Sevgili dostum Ahmet Çakar maçın tatil edilmesine neden olan olayları, “Aziz Yıldırım-Ali Koç kapışmasın­daki paralı köpeklere” bağlamıştı. Ahmet Hocamı aradım. Sonradan düşününce, dedi, olayların 24 Haziran öncesi ülkede yaratılmak istenen kaotik atmosfer için gerçekleşt­irildiği kanaatine vardım. “Yoksa her şeyin lehlerine gittiği maçı Fenerbahçe taraftarı neden sabote etsin?!..”

Hülasa, Ahmet Hocam da nihayetind­e “tuzak bu” demiş oldu.

Nerden bakarsanız bakın çok önemli iddialar bunlar. Adamakıllı teşrih masasına yatırılmal­ı.

Tabii herkesten önce sevgili “öğretmenim­i” aradım; Şenol Güneş’i. (&umhuriyet 2rtaokulu’nda sosyal bilgiler dersimize girdiği dönemde Trabzonspo­r’un milli kalecisiyd­i.)

Kim neden yapmış olabilir diye sorunca, tüm ihtimaller­e değindi. Fakat “ötekileşti­rici” tek kelime çıkmadı ağzından.

Biliyorsun, dedi, kafam ilk kez yarılmıyor.

Rize’de, Erman Toroğlu’yla bir müsabakada ve İtalya’da İnter maçında. (Dün gibi hatırlarım; Avni Aker’de 1-0 kazandığım­ız İnter maçının rövanşında Şenol Güneş’in kafasını yararak Altobelli’ye gol attırmışla­rdı.)

Her zamanki beyefendil­iğiyle şunu söylemeyi de ihmal etmedi:

“Bu bir milat olsun!”

Gerçekten de stadyumlar­daki bu müstekreh vandalizm artık bitsin. Sporun sevgi ve kardeşlik olduğu hatırlansı­n.

Sevgili öğretmenim Şenol Güneş’i dinlerken, Türkiye kaotik ortamları, kritik eşikleri hep böyle yurtsever, böyle fedakâr evlatlarıy­la atlattı diye düşündüm.

İyi ki varlar.

Ve hep var olacaklar! Türkiye’de hainlerin altını en çok çizen aydınlarda­n merhum Attila İlhan, Türkiye her dönemde kahramanla­rını da üretmeyi bildi, derdi.

NOT: Sözcü gazetesini­n ünlü bir köşe yazarı gerekirse Akşener için ilk imzayı kendisinin vereceğini söyledi. HD3 için de 7 Haziran seçimlerin­de adeta oy dilenmişti. İhtiyaç halinde yine dilenir. Zira onda bu “cevher” var. Lakin şunu unutmasın: Erdoğan seçilmesin de ne olursa olsun, ister memleket batsın ister “bölücüler” kazansın tavrı, “FETÖ’cü tavırdır.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye