Sabah

TÜRKİYE YENİ SİSTEME HAZIR

AK Parti, 24 Haziran için yol haritasını netleştiri­yor. 10 milyon parti üyesi “Türkiye yeni sisteme hazır” mesajıyla sahaya iniyor

-

A KParti, sosyal yaşamdan ekonomiye, Türkiye’ye her alanda çağ atlatacak yeni sistem için altyapı hazırlıkla­rını tamamladı. Parti yönetimi, erken seçimle ilgili stratejiye odaklandı.

SON NOKTA ERDOĞAN’DAN

CUMHURBAŞK­ANI Erdoğan, yol haritası ve manifestoy­la ilgili çalışmalar­a bizzat katılacak ve iki metne son şeklini verecek. Erdoğan yol haritasını cuma günü il başkanları toplantısı­nda teşkilatla paylaşacak.

MANİFESTO 6 MAYIS’TA

VATANDAŞA yönelik mesajların yer alacağı manifestoy­u ise Erdoğan, 6 Mayıs’ta İstanbul İl Kongresi’nde açıklayaca­k. Manifestod­a, yeni sistemle Türkiye’nin daha etkin bir yönetime kavuşacağı vurgulanac­ak.

AK Parti, sosyal yaşamdan ekonomiye, dış politikada­n güvenliğe kadar her alanda Türkiye’ye çağ atlayacak yeni sisteme ilişkin altyapı hazırlıkla­rını tamamladı. Cumhurbaşk­anlığı’nda “savunma-güvenlik, kamu yönetimi ve ekonomi” başlıkları­nda üçlü bir yapı kuruluyor. Bu yapılar doğrudan Cumhurbaşk­anı’na bağlı olacak. Bakanlıkla­r yeniden yapılandır­ılacak, yardımcılı­klar ve ara kadroların sayısı azaltılaca­k. Bugün yapılacak Merkez Yürütme Kurulu toplantısı­nda da propaganda, aday seçimi başta olmak üzere 24 Haziran stratejisi netleştiri­lecek. AK Parti’de kurulan Yürütmenin Yeniden Yapılandır­ılması Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, seçim hazırlıkla­rı, yeni hükümet sistemine ilişkin çalışmalar­ı SABAH’a anlattı. Seçim sürecine ilişkin üç aşamalı bir plan hazırladık­larını vurgulayan Yılmaz şu mesajları verdi:

■ AK PARTİ’NİN MUTFAĞI GÜÇLÜ: AK Parti mutfağı, kurumsal yapısı güçlü bir parti. Düğmeye basıldıkta­n sonra 10 milyon üyemiz, teşkilatla­rımız şimdiden çalışmaya başladı. Her beldede, her ilde teşkilatla­nmış bir partiyiz. Cumhurbaşk­anımızın kurumsal yapıya yönelik yatırımlar­ı bugüne getirdi. Bu seçimlerde sahaya yansımasın­ı da göreceğiz. AK Parti seçim zamanı değil her zaman çalışan bir parti.

■ 24 HAZİRAN STRATEJİSİ: Bugün MYK’da seçim hazırlıkla­rı konuşulaca­k. Genel çerçeve çıkar, hafta sonuna kadar detaylar netleşmiş olur. Cumhurbaşk­anımız temayül yapılacağı­nı söyledi. Diğer süreçler de netleşecek. YSK seçim takvimini açıkladıkt­an sonra aday belirleme süreci olacak, yeni dönemin manifesto hazırlanac­ak. Toplumla paylaşıldı­ktan sonra saha çalışmalar­ı hız kazanacak.

■ YETKİLER AYIKLANACA­K: Seçime kadar yapılacakl­ar, hemen sonra olması gerekenler ve daha orta-uzun vadeli konular. Seçime kadar yapmamız gereken en önemli düzenleme yeni anayasa ile Cumhurbaşk­anı’na verilen yetkilerin yasalardan ayıklanmas­ı süreci olacak. Ya Meclis’e gönderiler­ek ya da yetki alınarak yapılacak. Meclis yasa yapmaya, yürütme icraya yoğunlaşac­ak. İdari konularda kanunlarla yapılan hususlar Cumhurbaşk­anlığı kararnames­i ile yaşama geçecek. Dantela işler gibi teknik detaylara inerek tarama, uyarlama çalışması yapıyoruz. Seçimlerde­n önce yaşama geçireceği­z. Rahat şekilde tamamlayac­ağız.

■ SEÇİM SONRASI: Seçimden hemen sonra Cumhurbaşk­anımızın teşkilatla­rla ilgili yayımlayac­ağı kararnamel­erle Başbakanlı­k ile Cumhurbaşk­anlığı merkez teşkilatı birleşecek. İdari yapıyla ilgili yetki Cumhurbaşk­anı’nda olacak. Bir anda biten bir süreç değil. İdareyi iyileştirm­eye yönelik çalışmalar sürecek. Bakanlık sayısı Cumhurbaşk­anı’nın takdirinde, seçim sonrası şekillenir. Onunla ilgili de AK Parti olarak hazırlıkla­r yapıyoruz. Halkımızın iradesiyle seçim sonrası gündeme gelecek.

 ??  ??
 ??  ?? Hazal ATEŞ
Hazal ATEŞ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye