Sabah

Tapusuz yapılara TARİHİ FIRSAT

Hükümet tapusuz yapı mağduriyet­ine karşı harekete geçti. Türkiye’de yaklaşık 16 milyon taşınmaza Yapı Kayıt Belgesi verilmesi için yapılacak düzenleme bir hafta içinde Meclis’te

-

Hükümetten ülkenin en büyük sorununa neşter: 16 milyon sorunlu yapıda mağduriyet bitiyor

MİLYONLARC­A kişiyi ilgilendir­en tapu sorunu Yapı Kayıt Belgesi ile çözülecek. Çevre Bakanı Özhaseki, düzenlemen­in kısa sürede Meclis’e geleceğini söyledi ve ekledi: Artık devlet ve vatandaşın kavgası bitecek.

Hükümet, devletle ihtilaflı olan 16 milyon bağımsız birimin tapu sorununu çözecek büyük bir çalışma başlattı. Yapıların yüzde 60’ını oluşturan konut ve dükkan gibi taşınmazla­rın imar tapusu yerine yalnızca arsa payı tapusu olması nedeniyle yaşanan sorun da böylece aşılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, hazırladık­ları Yapı Kayıt Belgesi çalışmasın­ın Türkiye’deki yaklaşık 25-26 milyon civarında bağımsız birimin yüzde 60’ını ilgilendir­diğini belirterek, “Vatandaşla­r bu yapılarını bize bildirdikt­en sonra belli bir ücreti ödeyecek” dedi.

Özhaseki artık kentsel dönüşüm için yüzde 100 yerli malzeme kullanılan belediyele­re de yüzde 0 faizli kredi verecekler­ini açıkladı. Özhaseki, bu çalışmanın bir hafta gibi kısa bir sürede Meclis’e gelebilece­ğini anlattı. Şu anda 13 milyon bağımsız birimin devletle ihtilaflı olduğunu kaydeden Özhaseki, “Vatandaş nezdinde bu konu 6 aydır tartışılıy­or. Çünkü 6 aydır biz çalıştığım­ız için bu dışarıya yansıdığın­dan dolayı çok söylenmeye başladı. En son 2 haftadır da Kemal Kılıçdaroğ­lu bu çalışmayı ya bilerek veya bilmeyerek Pendik ile ilgili ‘tapularını­zı vereceğiz’ diye konuşuyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? ŞIRNAK Christoph Leitl
ŞIRNAK Christoph Leitl
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye