Sabah

KRALİÇE 92’NCİ YAŞINI KUTLADI

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 92’nci yaş günü gecesinde Kylie Minogue sahne aldı. Prens Charles’ın “70 yaşıma geldiğimde annemle sahneye çıkacağım hiç aklıma gelmezdi” esprisi salondakil­eri kahkahaya boğdu

-

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in 92’nci doğum günü yıldönü şerefine önceki akşam düzenlenen konserde Avustralya­lı Kylie Minogue, sahneye çıktı. Royal Albert Hall’da sahne alan Minogue, Alberta Ferrati imzalı altın renkli elbisesiyl­e konserde fırtına gibi esti.

Minogue’a canlı performans­ına dansçılar eşlik etti. Minogue’un ardından Sting, Shaggy, Sir Tom Jones, Craig David ve Shawn Mendes gibi dünyaca ünlü müzisyenle­r ile BB Konser Orkestrası verdikleri konserde halkı coşturdu. Geceye Prens Harry bu yıl 19 Mayıs’ta evleneceği nişanlısı Meghan Markle ile katıldı. Veliaht prens William’ın eşi Cambrige düşesi Kate Middleton olmadan geceye katılması merak uyandırdı. Kraliçe II. Elizabeth 70 yaşındaki oğlu veliaht Prens Charles ile birlikte sahne çıkı. 1948’de doğduğumda 70 yaşına geldiğinde annesiyle birlikte sahneye çıkacağını asla tahmin edemediğin­i söyleyen Prens Charles esprili sözleriyle salondakil­eri güldürdü. Kraliçe ve oğlu alkışlar eşliğinde halkını selamladı.

NEDEN İKİ DOĞUM GÜNÜ VAR?

Kraliçe II. Elizabeth, 21 Nisan 1926 günü dünyaya geldi. Ancak kraliçenin doğum günü yıl dönümü iki farklı tarihte kutlanıyor. Kraliçenin ikinci doğum günü ise resmi doğum günü olarak kabul ediliyor ve 9 Haziran’da kutlanıyor. Çifte doğum günü geleneği ilk kez 250 yıl önce Kral II. George tarafından başlatılmı­ştı. Kral kasımda doğmuştu ve İngiltere’de yılın bu zamanında havalar resmi törenlerde halkın katılması için yeterince sıcak değildi. Yaşgününü güzel havalarda kutlamak isteyen kral ikinci doğum gününü yaz mevsimi olarak belirlemiş­ti.

DIŞ HABERLER

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye