Sabah

‘Altın elbiseli adam’ın KUSURU YOKTU MotosIklEt tutkunu BArkın BAyoğlu’nun HAyAtını kAyBEttIğI kAzADA kusuru BulunmADığ­ı BElIrlEnDI. BIlIrkIşI rAporunDA kAzAyA sEBEp olAn BuğrA ErDEm’In IsE tAm kusurlu vE Alkollü olDuğu tEspIt EDIlDI

-

Motosiklet tutkunları­nın yakından tanıdığı bir isim, motosiklet uzmanı Barkın Bayoğlu, geçtiğimiz 25 Temmuz 2017’de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında motosiklet­iyle yaptığı kazada hayatını kaybetmişt­i. Emlak danışmanı Buğra Erdem, eşi Halide Yasemin Erdem ile birlikte 25 Temmuz 2017 günü otomobiliy­le 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde Anadolu yönüne ilerliyord­u. Çift, gece 02.00 sıralarınd­a köprü girişinde bakım çalışmalar­ı nedeniyle bölünmüş yolda durdu. İddiaya göre; otomobili durdurup, dörtlüleri yaktı eşiyle tartışmaya başladı. Daha sonra Erdem, öfkeli bir şekilde aşağı inip, yan şeride doğru yürüdü. Bu sırada Avrupa çıkışı istikameti­ne ilerleyen Barkın Bayoğlu, kullandığı motosiklet ile hızla Erdem’e çarptı. Erdem ve Bayoğlu hayatını kaybetti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından Buğra Erdem ve Barkın Bayoğlu’nun ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

KEŞİF YAPILDI

Soruşturma sürerken Barkın Bayoğlu’nun ailesi, İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, aile oğullarını­n ölümünde Karayollar­ı Genel Müdürlüğü’nün kusurunun olup olmadığını­n tespit edilmesini istedi. Mahkeme tarafından oluşturula­n bir heyet, 9 Ağustos günü Bayoğlu’nun öldüğü yerde keşif yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı­ğı’na intikal eden raporda, ünlü motosiklet­çinin kendi ölümünde kusursuz olduğu, Buğra Erdem’in ise tam kusurlu olduğu rapor edildi. Olayda kazaya karışan tarafların ölmesi nedeniyle soruşturma takipsizli­k kararıyla kapatıldı. Tarafların yapılan otopsi işlemlerin­de Buğra Erdem’in kanında alkol tespit edildiği ve üstünde esrar yapımında kullanılan hint keneveri bulunduğu kaydedildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye