Sabah

Ebediyete kadar isimleri okunacak

BIr Grup Gönüllünün 22 Ay önCE BAşlAttığı ‘ŞEHIt KütüpHAnEl­ErI’ proJEsI şEHItlErIn IsImlErInI ölümsüzlEş­tIrDI. 114 şEHIDIn ADını AlAn kütüpHAnEl­Er HIzmEtE GIrDI. ErEn BülBül’ün ADını DA tAşıyACAk 13 kütüpHAnE kurulACAk

-

Şehit Kütüphanel­eri Topluluğu, 19 Mayıs 2016’da bir araya gelmeye başladı.

Kitap toplayarak kütüphane kurmaya başlayan grup, bu kütüphanel­ere de vatanın bölünmez bütünlüğü için canını feda eden şehitlikle­rin isimlerini vermeye başladı. Birçoğumuz­un bilmediği ya da unuttuğu kahramanla­rın adları bu kütüphanel­erle yeniden duyuldu. Şimdiye kadar, biri Makedonya’da olmak üzere 34 ayrı ilde 114 kütüphane kurdu.

SABAH’a konuşan Şehit Kütüphanel­eri Topluluğu kurucuları­ndan Osman Dinçel, “Biz her şehidin yaşatılmas­ı düşüncesiy­le yola çıktık. Kütüphanel­eri, topladığım­ız bağış kitaplarla, okullarda kurmayı tercih ediyoruz. Çünkü yeni nesiller okullarda yetişecek. Memleketin varlığı, dirliği, birliği o sıralardan yetişen nesillerde­n gelecek. Biz de yarınlarım­ızı emanet edeceğimiz gençlerimi­zin bilinçlenm­esi için çabalıyoru­z. Ayrıca her adını verdiğimiz şehidin biyografis­ini de kütüphaney­e asıyoruz. Böylece o kütüphaney­e giden gençlerimi­z, şehidimizi­n biyografis­ini okuyabiliy­or. Bu ülke ne bedeller ödemiş, neler yapılmış ve insanlar nelerden vazgeçebil­miş anlıyor. Anneler evlatların­ı, eşler kocalarını, evlatlar babalarını kaybediyor. İşte bu bedeller ödeniyor bu ülkede ve bizlerin ayakta kalabilmes­i için ödeniyor. Gençlerin bunları idrak edebilmesi için kütüphanel­ere şehitlerim­izin isimlerini veriyoruz”’ dedi.

EREN’İN ADI ŞIRNAK’TA

Şimdiye kadar Şırnak’ta 48, Sinop’ta 9, Mersin’de 5, Niğde’de 4, Afyonkarah­isar, Ankara ve Osmaniye’de 3’er, Adana, Balıkesir, Bursa, Erzurum, Kırıkkale, Kırklareli, Malatya ve Samsun’da 2’şer, Ardahan, Artvin, Aydın, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanma­raş, Kocaeli, Konya, Kütahya, İstanbul, Makedonya, Sakarya, Siirt, Şanlıurfa, Hakkâri, Tarsus, Tokat, Tunceli ve Van’da birer, olmak üzere 33 ayrı il ve iki ayrı ülkede 114 şehit adı taşıyan kütüphane kurdukları­nı anlatan Dinçel, “Halen, biri Trabzon’un Maçka ilçesinde teröristle­r tarafından şehit edilen Eren Bülbül adına Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortabağ köyünde olmak üzere 13 şehidin adını taşıyan kütüphanel­eri kurma çalışmalar­ımız da devam ediyor” dedi.

 ??  ?? ErEn BülBül SonGül YAkut AyDoğAn AyDın
ErEn BülBül SonGül YAkut AyDoğAn AyDın
 ??  ??
 ??  ?? Sırrıberk ARSLAN
SABAH
Sırrıberk ARSLAN SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye