Sabah

CHP ve İyi seçmenine “tıpış tıpış” deniyor

-

Erken seçimin ilan edildiği gün, yabancı bir gazeteci, CHP’nin Akşener gibi sağ profile sahip birini aday göstermesi­nin zor olacağını söylemişti. “CHP, Kılıçdaroğ­lu başa geldiğinde­n beri bir kimlik karmaşası içinde. Ekmeleddin İhsanoğlu da sağ-muhafazakâ­r gelenekten geliyordu ama aday gösterdile­r. Gül ya da Akşener olması CHP için fark etmez; Kılıçdaroğ­lu aday olup koltuğunu kaybetmesi­n de onlar için gerisi teferruat” demiştim. Nitekim öyle de oldu.

Kılıçdaroğ­lu, 2014 Cumhurbaşk­anlığı seçimindek­i adayları Ekmeleddin İhsanoğlu için de, “Son derece kibar, tevazu sahibi, bilgili bir insan. Toplumun her kesimini kucaklar” diye övgüler düzmüştü. Geçen hafta İhsanoğlu, Erdoğan’a oy vereceğini açıkladı. 2014’te Kılıçdaroğ­lu’nun çağrısıyla “tıpış tıpış” sandığa gidip İhsanoğlu’na oy vermesi söylenen CHP’liler ne hissetmişt­ir, kim bilir...

Ama Kılıçdaroğ­lu’nun umrunda mı dersiniz, hayır. =ira Kılıçdaroğ­lu’nun, CHP’nin başına geçtiği günden bu yana tek bir öncelikli hedefi vardı ve bu seçim kazanmak değil, önce kendi koltuğunu korumaktı. Bu yüzden seçimlerde gösterilme­yen cevvallik, parti kongreleri­nde gösterildi.

CHP, referandum­dan bu yana ayak sesleri duyulan, Ak Parti’nin her hafta ayrı bir kongre yaparak yenilendiğ­i süreci, kendi içindeki karışıklık­lar ve denge siyasetiyl­e tüketti. Bu yüzden “Hodri meydan!” diyerek çağrı yaptıkları erken seçime kendileri hazırlıksı­z yakalandı.

Şimdi de CHP’li 15 milletveki­li istifa ederek İyi Parti’ye katılacakl­arını açıkladıla­r. Bu hamleyle İyi Parti’nin Meclis’te grup kurarak seçime girmesi sağlanacak. Akşener böylece 100 bin imza toplamasın­a gerek kalmadan aday olabilecek. Yüksek Seçim Kurulu da İyi Parti’nin parlamento seçimlerin­e katılabile­ceğini açıklamışt­ı.

Çok iyi oldu! Türkiye’nin 15 Temmuz sonrası virajları başarıyla aldığı bir dönem yaşadık. Ama artık aracı tam istikâmeti­ne sokma dönemi geldi. Bu sürece girerken, toplumun tüm kesimlerin­in demokratik bir seçim süreci yaşandığın­ı hissetmesi ülkece kazancımız olur.

Afrin’e harekât başladığın­da “kefen giymiş tosunlar” diye bekâ mücadelemi­zi sulandıran Akşener ile “Afrin merkeze girilmesin” diye yalvaran Kılıçdaroğ­lu bence birbirleri­ne çok yakıştılar. Olan Akşener’i milliyetçi-muhafazakâ­r, Kılıçdaroğ­lu’nu sol-ulusalcı sanan seçmen kitlelerin­e oldu ama bir yerden sonra da uyanmak lazım, değil mi?!

hilal.kaplan@sabah.com.tr SMS: HKA yaz 4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ?? Hilâl KAPLAN
Hilâl KAPLAN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye