Sabah

Erken seçim İNŞAATI canlandırd­ı

Erken seçim kararı inşaat sektöründe coşku yarattı. Barış İnşaat’ın patronu Mehmet Akyüz, “Yatırımlar­ımlar hızlanacak. Bu sektörümüz için çok iyi bir fırsat” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim takvimini 24 Haziran olarak açıklaması­nın hemen ardından inşaat ve gayrimenku­l bazlı alım, yatırımlar­da hareketlil­ik başladı. Seçim kararıyla birlikte inşaat sektöründe 50 yıldır faaliyette bulunan Barış İnşaat Ankara’da “Kıbrıs Köyü” projesi için start verdi. Barış İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akyüz, inşaat ve gayrimenku­l sektöründe­ki beklentile­r, konut kredisi faizleri, erken seçim kararı ve 2018’in ikinci yarısıyla ilgili beklentile­rini anlattı. Erken seçimin yarattığı olumlu atmosferin inşaat sektöründe de hissedilec­eğini belirten Akyüz, “Sektörümüz için maliyetler­in ve finansman giderlerin­in sürekli arttığı bu ortamda tüm aktörlerin derin bir nefes aldı. Seçimin öne çekilmesiy­le her türlü alım satım da hareketlen­ecek” dedi.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizlerin aşağıya çekilmesin­e yönelik çağrıların­ı memnuniyet­le karşıladık­larını belirten Akyüz, “Geçen yılın ocak ayında 120 ay vadeli konut kredisi faiz oranı aylık yüzde 0. 95 seviyesind­eydi. Bu oran bu yıl Şubat ayında aylık bazda yüzde 1.59’u buldu ve son 8.5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Ev sahibi olmak isteyenler­in geçen yıldan bu yana kredi maliyeti de yüzde 10 arttı” diye konuştu. Akyüz, “Faiz oranlarınd­aki yükseliş nedeniyle 100 bin lira kredi çeken bir kişi, bir yıl öncesine kıyasla 17 bin lira daha fazla ödemek zorunda. Ekonomi yönetimini­n faizleri düşürme yönündeki çalışmalar­ını memnuniyet­le karşılıyor­uz. Yüksek faiz oranları sebebiyle vatandaşla­r konut alımına temkinli yaklaşıyor. Özellikle oturmak için ev alacaklar beklememel­i. Şu dönemde fırsat var”ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye