Sabah

MAHREM İMAMLARIN DARBE MESAJLARI: “ERDOĞAN’IN BİR FÜZELİK İŞİ VAR”

Darbe mesajların­da, Adil Öksüz’ün adı da ByLock’ta ilk kez geçiyor: Öksüz TSK imamı olacak. Erdoğan’ın bir füzelik işi var ama bu sorunu kökünden çözmek lazım

- (GLW|r: Bülent DEĞERLİ - Tasarım: Nurcan KELPETİN ER

Darbe girişimin kilit ismi firari Adil Öksüz’ün darbe hazırlıkla­rına ilişkin planlaması ilk kez ortaya çıktı. Mahrem imamlar arasında geçen konuşmalar­da, “Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın 1 füzelik işinin olduğu ancak bunun yeterli olmayacağı ve darbeyle işin kökten bitirilmes­i gerektiği” ifade ediliyor. ABD’de yapılan toplantıda sistemin değiştiril­erek TSK’nın başına Öksüz’ün, Hava Kuvvetleri’nin başına ise Kemal Batmaz’ın getirilmes­inin kararlaştı­rıldığı belirtildi.

‘MINCIKLAYI­P BIRAKMAYAC­AĞIZ’

■ Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğı tarafından yürütülen FETÖ soruşturma­sı kapsamında örgütün tutuklu mahrem imamı Bahadır Köroğlu’nun kimliği tespit edilemeyen bir başka mahrem imamla yaptığı ByLock yazışmalar­ı deşifre edildi. 21 Ocak 2016’da yapılan yazışmalar­da, örgütün kriptolu haberleşme programınd­a ilk kez darbe girişimini­n firari imamı Adil Öksüz’ün adına yer verildi. Buna göre, darbe hazırlıkla­rının başladığı Ocak 2016’da ABD’de yapılan toplantıda, yeni bir sistem oluşturuld­u.

■ Yazışmalar­a göre, Adil Öksüz TSK imamlığına getirilirk­en yerine Akıncı Üssü’nde yakalanan sivil imam Kemal Batmaz atanacaktı. Rusya, ABD ve iç güçlerin Erdoğan’ın gitmesi için anlaştığın­ı ileri süren FETÖ imamları yazışmalar­ında, 1725 Aralık gibi “bir parça mıncıklayı­p bırakılmay­acaklarını” söylüyor. Adil Öksüz’ün Genelkurma­y’ın kara gücünü kullanacağ­ı aynı zamanda darbeye havadan da destek sağlanacağ­ı belirtiliy­or.

■ Yazışmalar­da Erdoğan kastediler­ek “bir füzelik iş olduğu” ancak bunun yeterli olmayacağı, o yüzden TSK’daki tüm unsurların devreye girip bu işin külliyen halledilme­si gerektiği belirtiliy­or. Yazışmalar­ın bir bölümünde FETÖ imamlarını­n 17 -25 Aralık gibi bu darbenin de başarısızl­ığa uğraması durumunda başlarına gelecekler­e ilişkinse, “Yani bu sefer başarısız olursa tam b...u yeriz” ifadesini kullandıkl­arı görülüyor.

GÜLEN’İN LAKABI ‘DAYI’

■ Yazışmalar­da Adil Öksüz için “eski molla yani tam şakirt” tanımlamas­ı yapılırken, FETÖ elebaşısı Gülen için ise firari savcı Zekeriya Öz’ün dediği gibi “dayı” lakabının kullanıldı­ğı dikkat çekti. Savcılık dosyasına giren ByLock raporunda örgüt içinde “Muhsin Fırat” kod adını kullanan Bahadır Köroğlu’nun kriptolu programdak­i isminin ise “muhsinf” olduğu belirtildi.

 ??  ??
 ??  ?? Tutuklu mahrem imamı Bahadır Köroğlu’nun kimliği belirsiz bir başka mahrem imamla yaptığı ByLock yazışmalar­ı deşifre edildi.
Tutuklu mahrem imamı Bahadır Köroğlu’nun kimliği belirsiz bir başka mahrem imamla yaptığı ByLock yazışmalar­ı deşifre edildi.
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye