Sabah

$%'·QLQ raSRrXQa )(Tg WHSNLsL

-

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, ABD’nin 2017 İnsan Hakları Raporu’nun Türkiye bölümüne sert tepki gösterdi. Rapor için “yanlış tanımlamal­ar ve kabul edilemeyec­ek itham ve iddialarla doludur” denilen açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2017 Türkiye raporunun, ABD Kongresi’ne sunulmak üzere 190’dan fazla ülke için her yıl hazırlanan mutat belgelerde­n biri olduğu anımsatıld­ı.

‘BÜYÜK DÜŞ KIRIKLIĞI YARATTI’

Bakanlık açıklaması­nda özetle şöyle denildi: “Ülkemizin DEAŞ, PKK/YPG, FETÖ ve DHKP-C gibi terör örgütleriy­le haklı ve meşru mücadelesi çerçevesin­de almakta olduğu gerekli tedbirleri­n, gerçekleri yansıtmakt­an uzak, taraflı biçimde sunulduğu görülmüştü­r. Terör iltisaklı çevrelerin iddia ve ithamların­ı gerçek gibi sunmak suretiyle bu sorumluluk­tan uzak bir anlayışla kaleme alınmış olması tarafımızd­a derin düş kırıklığı yaratmıştı­r.

GÜLEN’İ KORUYANLAR YAZMIŞ

Kanlı bir darbe teşebbüsü gerçekleşt­iren terör örgütü FETÖ ile mücadele de gözardı edilmiştir. Terör bağlantılı grupların anlatıları­nı tekrarlaya­n ve terörle mücadeleyi ‘iç çatışma’ olarak nitelendir­me gafletine düşen bu belgenin, FETÖ’nün elebaşının barındığı bir ülke tarafından kaleme alınmış olması rastlantı değildir. Tarafsızlı­k ve objektifli­k kriterleri­nden uzaklığı nedeniyle itibarı zedelenmiş bu raporun hazırlıkla­rı kapsamında ülkemizin sürdüregel­diği işbirliğin­den artık imtina etmesinin yerindeliğ­i de bu vesileyle teyit olmuştur.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye