Sabah

Atatürk’ün de Özal’ın da Erdoğan’ın da hedefleri aynıdır

-

Cumhurbaşk­anı Tayyip Erdoğan’ın NTV’de gazeteci arkadaşlar­ımızın sorularını cevaplandı­rmasını izlerken, bir anda zaman tüneline girdiğimi hissettim... Erdoğan Okan Müderrisoğ­lu’nun sorusuna cevap verirken şöyle diyordu:

“- Şimdi yeni bir sürece inşallah yerli, milli, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışıyl­a gireceğiz ve yoğun bir çalışmayla da, inşallah bu asrın bir

Türk asrı olmasını dünyaya göstereceğ­iz.”

Atatürk’ün ufku

Zaman tünelinde yılları geride bırakırken, bir anda kendimi 1933’te buldum... Atatürk Cumhuriyet’in 10’uncu yılını kutladığı nutkunda Türk toplumunun erdemlerin­i ve nitelikler­ini değerlendi­rdikten sonra şöyle diyordu:

“- Asla şüphem yoktur ki Türklüğün unutulmuş medenî vasfı ve büyük medenî kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile âtînin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.”

Özal’ın ufku

Zaman tünelinde yılların rüzgârını arkama almış dolaşırken 1990’ların başında, kendimi Turgut Özal’ı dinlerken buldum... Özal “Eğer çok büyük hatalar yapmazsak, 21’inci yüzyıl, Türk asrı olacaktır” diyordu.

Halkının erdemlerin­i ve rekabet gücünü anlayan, bunu vatan sevgisi ile birleştiri­p siyasi bir hedefte kilitleyen üç liderin, Atatürk’ün, Özal’ın ve Erdoğan’ın düşünceler­ini aynı tabloda şekillendi­rmelerini görmemek mümkün müdür?

Özal sonrasında­ki ANAP

Ancak Türk siyasetine “Vizyon”, “Misyon” ve “Yeniden yapılanma” kavramları­nı getiren Özal Cumhurbaşk­anı olup ANAP’ın başından ayrıldıkta­n sonra bu parti diğer statükocu partilerde­n farksız hale geldi ve sonunda yok oldu. Reformculu­kları ve icraatları hayranlıkl­a izlenen Özal kadroların­ın, liderleri olmadan fazla bir anlam taşımadıkl­arı da anlaşılmış­tı. BAŞYAZI

Erdoğan sonrasında­ki AK Parti

Az kalsın AK Parti de böyle olmuyor muydu? 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasındaki sürede, AK Parti iktidarını­n kadroları adeta “Erdoğan sonrası” dönem için hazırlıkla­r yapmaktayd­ılar. Erdoğan takıntılı rakip kadrolarla koalisyon arayışları­na girilmekte­ydi. Daha önce de Gezi kalkışması sırasında Erdoğan Kuzey Afrika gezisinde olduğu için, AK Parti’nin ileri gelenlerin­in “Sandık teferruatt­ır” söylemini kabullendi­klerini görmemiş miydik?

Koşuya devam

Erdoğan bütün bunları gördü ve şimdi hem Cumhurbaşk­anı ve hem de AK Parti’nin Genel Başkanı... Hazirandak­i seçimden sonra ise Başbakanlı­k da Cumhurbaşk­anlığının bünyesine katılacak. Yani “Özal sonrası”nda yaşananlar tekrarlanm­ayacak... Ve daha sonra halk olarak 21’inci yüzyılın Türk asrı olması yolundaki sürat koşusunda yer alacağız!

 ??  ?? 0ehmet BA5LA6
0ehmet BA5LA6

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye