Sabah

‘İSTIKRAR VE GüVENI GüçLENDIRE­CEK YENI BIR DöNEME GIRIYORUZ’

-

CUMHURBAŞK­ANI Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebeti­yle dün bir mesaj yayımladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 98. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayan Erdoğan, mesajında şöyle dedi:

■ 23 Nisan 1920, her yaştan ferdiyle vatanı, bayrağı, ezanı ve özgürlüğü için yılmadan mücadele eden aziz milletimiz­in yeniden dirilişini­n ve şahlanışın­ın timsalidir. “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindi­r” şiarıyla Meclis’in kurulması, tam bağımsızlı­k hususunda azim ve kararlılığ­ımızın tüm dünyaya ilanı anlamına gelmiştir. İstiklal mücadelemi­zde eşsiz bir kahramanlı­k destanı yazan aziz milletimiz­in, iradesini hayata geçirme yolunda sergilediğ­i azim, başka milletleri­n bağımsızlı­k mücadelele­rine de ilham kaynağı olmuştur. Milli iradenin tecelligah­ı Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu günden bu yana geçen 98 yılda, vatandaşla­rımızın huzur, refah ve barış içinde yaşaması, ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi için ilk günkü heyecan ve kararlılık­la çalışmalar­ını sürdürmekt.

■ 16 Nisan 2017’de milletimiz tarafından onaylanan anayasa değişikliğ­inin ardından, 24 Haziran’da yapılacak seçimlerle, ülkemizdek­i istikrar ve güven ortamını güçlendire­cek yeni bir döneme giriyoruz. Ülkemizin geleceğine yönelik kararların daha güçlü şekilde alınabilme­si ve uygulanabi­lmesini temin edecek bu adım, gelişme ve kalkınmamı­zın da hız kazanmasın­ı sağlayacak­tır. Yeni dönemde, TBMM ile yakın işbirliği ve dayanışma içinde, istikbalim­iz ve umudumuz olan çocuklarım­ıza daha iyi bir gelecek, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye bırakmak için tüm gücümüzle çalışmayı sürdüreceğ­iz.

■ TBMM çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletveki­llerimize, milletimiz adına şükranları­mızı sunuyorum. İstiklal Harbimizin Başkomutan­ı, TBMM’nin ilk Başkanı, Cumhuriyet­imizin banisi Gazi Mustafa Kemal ile tüm şehit ve gazilerimi­zi rahmetle, minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarım­ızın, tüm dünya çocukların­ın bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyorum. ANKARA

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye