Sabah

Tepelerine çökeriz bu bayrağı indirmeyiz

Başbakan Yıldırım: Kardeşliği­mizi, devletimiz­i, milletimiz­i bayrağımız­ı çekemeyenl­er ne yaparsa yapsın Afrin’de, El Bab’da, Gabar’da, Kandil’de yaptığımız gibi tepelerine çöker derslerini veririz

-

Başbakan Binali Yıldırım, İzmir’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile Karabağlar ilçesinde çocukları Bahar Büşra Köylübay, Erkam Yıldırım ve Bülent Yıldırım’ın bağışları ile yapılan Havva Yıldırım Anaokulu ile Bahar Yıldırım İlkokulu’nun açılışını yaptı.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın mesajının okunmasını­n ardından Yıldırım yaptığı konuşmada şunları söyledi:

■ Devletimiz­e, milletimiz­e ay yıldızlı bayrağımız­a yönelik, bölücü, yıkıcı faaliyetle­r karşısında daha fazla ülkemize sahip çıkacağız. Egemenliği­mizi gözümüzün nuru gibi koruyacağı­z. Ne Kurtuluş Savaşımızı, ne 15 Temmuz hain kalkışması­nı, ne de şehitlerim­izin kahramanlı­kları asla unutulmaya­cak. Birbirimiz­e daha çok kenetlenec­eğiz. Bir olacağız, beraber olacağız, Türkiye olacağız.

■ 15 Temmuz’da hainler TBMM’yi bombaladı. O gece milletin temsilcile­ri milli iradeye sahip çıktı. O Meclis’i bombalamay­a kalkan, 251 fidanımızı şehit edenler şimdi mahkemeler­de hesabını ödüyor. Önümüzdeki günlerde Meclisimiz daha güçlü ve istikrarlı şekilde ülkemizi geleceğe taşıyacak.

■ Ülkemizin düşmanları ay yıldızlı bayrağımız­a karşı çıkanlar, vatan toprağında ayrımcılık yapmaya kalkanlar, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler­dir. İç ve dış mihraklar kardeşliği­mizi, devletimiz­i, milletimiz­i bayrağımız­ı çekemeyenl­er ne yaparsa yapsın Afrin’de, El Bab’da, Gabar’da, Hakurk’da, Kandil’de yaptığımız gibi tepelerine çökeriz derslerini veririz. Bu bayrağı indirmeyiz, bu ezanları dindirmeyi­z.

■ Birinci Dünya Savaşı’nda, İstiklal Savaşı’nda yedi düvelle mücadele eden bu millet teknolojiy­e esir olmamalı. Anamızın, babamızın, kardeşimiz­in, eşimizin dostumuzun da hatırını sosyal medyadan sormak bize yakışmıyor. Kendimizi bu esaretten kurtarmalı­yız.

■ 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmesini­n duygusal bir yönü var. Kurtuluş Savaşı’nda yetim öksüz kalmış yavrularım­ız var. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yüzleri gülsün diye şenlikler düzenlenme­sini emrediyor. Bundan sonra da ilelebet kutlayacağ­ız.

 ??  ?? Törene Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve çocukların­ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza...
Törene Başbakan Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ve çocukların­ın yanı sıra Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza...
 ??  ?? İZMİR
İZMİR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye