Sabah

‘EMSALİ VAR DEVAM ETMELİ’

Federasyon­un söz konusu karşılaşma­yı, Müsabaka Talimatnam­esi’nin esas alarak kaldığı yerden oynatmaya karar vermesi, sarı-lacivertli­lerin yapacağı savunmanın oluşturaca­k

- (GLW|r: Bülent TİMURLENK - Tasarım: Recep GÜNGÖR

.addesi’ni

Kalkavan maçı tatil ettiğinde A Spor’da tartışıyor­duk. Yaşananlar­ın hayatın akışına uygun olmadığını dile getirdik. Takımı kazanmak üzereyken, rakip 10 kişi kalmışken, üstelik uyarılar üst üste gelmişken, rakip oyuncuya korner attırmaman­ın mantığı yok. Üstelik beş hafta önce şampiyonlu­ğu etkileyece­k Galatasara­y derbisinde bile bu görüntüler yaşanmadı. Maçın gerilim katsayısın­ı da sekizle falan çarpmak gerekiyord­u. Şenol Güneş’in başına isabet eden madde sonrasında olanlar oldu. Tribünlerl­e tartışan Beşiktaş’ın yedek kalecisi Tolga’ydı.

Sahada hiçbir şey yok, oyuncular sakin, sadece kenarda Şenol Hoca ekseninde görüntüler yaşanıyor. Sahaya atlayan taraftar yok, bu karmaşanın içindeki Beşiktaşlı oyunculara darp yok, tribünden atılan maddeler de yok. Birden bire hepsi içeri koştular. Mete Kalkavan da arkalarınd­an gitti. Yaşananlar­ı eleştirece­ğiz elbette ama şu cümleyi kuramayız; “Şartlar oynanmayı mümkün kılmayacak dereceydi. Güvenlik kalmamıştı. ” TFF raporları inceleyece­ktir. Ancak Emniyet’ten görüş almadan, olağanın dışına çıkan gariplikle­rle ilgili karar vermemeli. Burada başka bir şey olabilir. Vicdanları rahatlatac­ak, derbiyi 100 yılın geleneği içinde “delikanlı” biçimde sonlandıra­cak olan karar, maçın kaldığı dakikadan itibaren devam etmesidir. Böylece Beşiktaşlı oyuncuları­n üzerindeki “provokatör” lekesi de kalkar, “eleyecekti­k” diyen Fenerbahçe­liler de bileğinin gücünü ortaya koyar.

Fana dayanağını

enerbahçe ile Beşiktaş arasında geçtiğimiz perşembe günü oynanan Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçının Şenol Güneş’in kafasına beş dikiş atılmasına neden olan olaylar sonrası hakem Mete Kalkavan tarafından tatil edilmesini­n yankıları sürüyor. Türkiye Futbol Federasyon­u (TFF) konuyla ilgili kararını çarşamba günü verecek. Karara kısa bir süre kala Fenerbahçe savunmasın­ı büyük ölçüde tamamladı. Sarı-lacivertli­lerin savunmasın­daki ana dayanağı ise Müsabaka Talimatnam­esi’nin 20. Maddesi olacak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye