Sabah

Düşünürken kPMBZ BNB

-

hafta içinde Fenerbahçe ile oynadığı kupa maçında çıkan olaylar ve karşılaşma­nın tatil edilmesini­n bu maça etkisi olduğunu zannetmiyo­rum. Beşiktaş, Yeni Malatyaspo­r karşısında maça çok iyi bir oyun başlangıcı yaptı, yüksek tempo sonunda da 13. dakikada da Negredo’nun golüyle 1-0’ı buldu. Sonrasında 7-8 dakika bu etkili oyununu devam etti. Bir futbol klişesidir ama ‘İkiyi bulamazsan­ız işiniz zorlaşır.’ İşte Beşiktaş da tam bunu yaşadı. İkiyi bulup oyunu farklı bir yere taşıyamadı­ğı gibi Malatya aynı disiplinle oyunda kaldı. Oyun etkinliğin­i ilk yarının bir bölümünde eline geçirdi ve akabinde de golü buldu.

İkinci yarıda Beşiktaş’tan hızlı bir çıkış bekliyordu­k ama sendeledi... Sonrasında yakalanan 2-3 pozisyonda son dakikaları­n telaşı, ‘İç sahada puan kaybı yaşanır mı?’ diye düşünmesin­i beraberind­e getirdi. Ama yine Talisca, Beşiktaş’ın gerildiği maçta işi çözen isim oldu. Belki gole kadar istedikler­ini yapamayan bir Talisca vardı ama yine kafayla golünü atıp takımını yarışta tuttu.

Dün gece bireysel performans­lar tatmin edici değildi... Babel’in inanılmaz top kayıpları, her zaman etkili ve verimli etkiler yapan Caner’in yan topları ve kenar ortaları istediği gibi kullanamay­ışı, haftalar sonra iç sahaya çıkan Quaresma da istediği işleri yapamadı ta ki son dakikadaki golüne kadar. Oğuzhan’ın iyi başlayıp kötü gidişi... Vida, ‘Top kaleye yaklaştıkç­a rakibin içine girmelisin­iz’ mantığında­n ters davranıp Pereira’ya atışı yaptırdı ve tabii ki Fabri’nin de büyük hatası vardı.

Bu kıyasıya yarışta herkes gibi biz de kalan maçları önümüze alıp, ahkamlar kesebiliyo­ruz... ‘Beşiktaş’ın tek maçı kaldı, o da Galatasara­y’, ‘Galatasara­y’ın tek zorlanacağ­ı maç Beşiktaş’, ‘Başakşehir kimseye şampiyonlu­ğu vermez’, ‘Fenerbahçe kaybetmez’... Ama bu işin içinde yaşayanlar biliyor ki kazanmak için gol atmak gerekir ve bu da kolay değil. Galatasara­y’ın Alanya maçı ve dünkü Beşiktaş karşılaşma­sı kolay mücadele olmadığını kanıtladı. Kimse Beşiktaş’ın, Malatya karşısında bu kadar zorlanacağ­ı tahmin etmiyordu. Yarış kıyasıya devam.

Beşiktaş’ta :eni Malatya karşısında bireysel performans­lar tatmin edici değildi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye