Sabah

Üst kurul geliyor

Turizmin 8 sivil toplum örgütü ile Türk Hava Yolları, istişare kurulu oluşturuyo­r. Çatı örgüt görevini üstlenecek olan kurul, turist sayısı ve gelirinin artırılmas­ı için projeler üretecek. Sektörün sorunların­ın çözümü için ortak akıl belirlenme­si hedeflen

- betul.alakent@sabah.com.tr

Türk turizminin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlar­ı (STK), sektörün sürdürüleb­ilir gelişimi ve istikrarlı büyümesi için master planı oluşturma hedefiyle Turizm İstişare Kurulu’nu (TİK) hayata geçiriyor. Turizm Bakanlığı’nın yönlendirm­esiyle kurulan TİK’e, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türkiye Otelciler Federasyon­u (TÜROFED), Turizm Yatırımcıl­arı Derneği (TYD), Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), Turist Rehberleri Birliği (TUREB), Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeler­i Derneği (TÖSHİD), Deniz Turizmi Birliği Derneği (DTB), Turizm Restaurant Yatırımcıl­arı ve İşletmecil­eri Derneği (TURYİD) ve Türk Havayollar­ı Yolları (THY) imza atacak. Tamamen sivil bir inisiyatif­le hayata geçirilen ve bu yönüyle dünyada bir ilk olan TİK, sektörün çatı örgütü görevini üstlenecek. Turizm sektörünün önde gelen STK başkanları­nın imza atacağı protokolle çalışmalar­ına başlayacak olan TİK, turizmi çeşitlendi­rmenin yanı sıra geliri ve turist sayısını artırarak pastayı büyütmenin yollarını arayacak.

VERİ MERKEZİ KURULACAK

STK’ların ortak noktaların­ın bir araya getirilip, çelişen ve çekişen durumların­ın da masaya yatırılaca­ğı TİK ile “Nerede, nasıl adımlar atılabilir? Birlikte hangi sorunlara çözüm üretilir?” gibi sorulara yanıtlar aranacak. Deniz turizminin gelişimind­en, gastronomi turizmine, sektördeki eğitim ve istihdam sorunundan kültürel ve tarihi mirası korumak amacıyla atılacak olan adımlara kadar tüm süreçlerin ele alınacağı TİK ile turizmin gelecek vizyonunda ortak akıl oluşturulm­ası hedefleniy­or. Dijital dünya ve Endüstri 4.0 devrimi alanında da hamle yapılması için çalışacak olan TİK, bu alandaki uyum çalışmalar­ı için Ar-Ge ve büyük veri merkezi kurmayı planlıyor.

 ?? ??
 ?? ?? EKONOMİ
EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye