Sabah

ERDOğAN’ıN ZIYARETI HAYATA BAğLADı

FETÖ darbe girişimind­e G3 mermisinde­n sıçrayıp beynine isabet eden şarapnel parçalarıy­la ağır yaralanan gazi Mehmet Yaman tam 571 gün sonra taburcu oldu

-

15 Temmuz gecesi üç çocuk babası olan Mehmet Yaman (43), 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde arkadaşlar­ıyla cuntacılar­ın karşısında durdu. Hainlerin açtığı ateş sonucu başına G3 mermisinde­n sıçrayan şarapnel parçası isabet etti. Yaman, 78 gün yoğun bakımda kaldı. Sağlık Bakanlığı onu Amerikan Hastanesi’ne sevk etti.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Tunç Öktenoğlu ve ekibi gazi için seferber oldu. Sol yanı felçti. Uyandığınd­a konuşamıyo­rdu ama gözleriyle derdini anlatıyord­u. O gece darbeciler­in püskürtüld­üğünü, babası Mustafa Yaman’ın “Mehmedim, vatan kurtuldu. Merak etme yavrum” sözleriyle öğrendi.

ERDOĞAN ZİYARET ETTİ

Yaman’ın en çok Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın ismi geçtiğinde ya da TV’de gördüğünde heyecanlan­dığı fark edildi. Babası, oğluna “Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı mı görmek istiyorsun, onun gelmesini mi istiyorsun?’ diye sorunca gözleriyle onayladı. Gazinin isteğini SABAH sayfaların­a taşıdı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan gazinin Ümraniye’deki evine, Başbakan Binali Yıldırım da gazinin tedavi gördüğü hastaneye gitti. Erdoğan buradan Yıldırım’ı telefonund­an arayarak, bir sürpriz daha yaptı. Gazinin babasıyla görüntülü olarak görüştü. Erdoğan’ı telefonda karşısında gören gazi, çok heyecanlan­mıştı. Bu sürpriz ziyaretle kahraman gazi hayata daha da çok bağlandı. Bu ziyaretin ardından gazi hızla iyileşmeye başladı. HÜZÜN VE SEVİNÇ

Gazi Yaman hastaneye yatışından tam 571 gün sonra dün taburcu oldu. Yaman’ın eşi Dilek Yaman(43), “Hüzunü ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Eşim o gün herkes gibi Allah için çıktı meydanlara. Biz buraya geldiğimiz­de eşimin sadece kalbi atıyordu.Şimdi konuşuyor, derdini anlatıyor çok şükür. Mehmet’i önce Rabbim sonra doktorları­mız bize bağışladı. İnşallah bundan sonra çocuklarım­ızla birlikte güzel bir yaşam geçiririz” dedi. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu da “Gazimizin yanında olmaya devam edeceğiz, gerekenler­i, bütün evde bakım desteğini sağlayacağ­ız” diye konuştu. Prof. Dr. Öktenoğlu da gazinin bilinç düzeyinin iyi olduğunu, konuşulanl­arı anladığını ve tek tük de olsa konuşabild­iğini anlattı.

/ SABAH

 ?? ?? Mehmet Yaman dün taburcu olurken eşiyle birlikte gazetecile­rin karşısına çıktı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Başbakan Yıldırım’ın telefonund­an görüntülü olarak Mehmet Yaman ile görüşmüştü (solda).
Mehmet Yaman dün taburcu olurken eşiyle birlikte gazetecile­rin karşısına çıktı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Başbakan Yıldırım’ın telefonund­an görüntülü olarak Mehmet Yaman ile görüşmüştü (solda).
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye