Sabah

EPİLEPSİ PİLİYLE krizleri sona erdi

Doğuştan epilepsi hastası olan ve günde 40 kriz geçiren 8 yaşındaki Utku Berat Dinçay’a GATA’da epilepsi pili takıldı. Krizleri sona eren küçük çocuk, fizik tedavi ile ayağa kalkacağı günü bekliyor. Anne Dilek Dinçay, “Çocuğumuzu­n yürümesini, konuşmasın­ı

-

Kocaeli’nin Başiskele ilçesi İhsaniye Mahallesi’nde oturan Hayrettin- Dilek Dinçay çiftinin tek çocukları Utku Berat, epilepsi hastası olarak dünyaya geldi. Yatağa bağlı yaşayan Utku Berat, her gün çok sayıda ağır epilepsi krizleri geçirmeye başladı. Küçük çocuğun durumu basında yer alınca Ankara Valiliği devreye girdi. GATA’da 1 ay önce yapılan başarılı bir operasyonl­a Utku Berat’a epilepsi pili takıldı. Küçük çocuğun nöbetleri sona erdi.

FİZİK TEDAVİ GÖRÜYOR

Baba Hayrettin Dinçay, “Berat 17 günlükken bu hastalık başladı. Bundan 1 ay öncesine kadar çok çetin bir mücadele verdik. Çocuğuma 1 ay önce epilepsi pili takıldı. Şu anda iyi gidiyor. Bir sıkıntımız yok. Nöbetleri neredeyse tamamen kesildi. Berat fizik tedaviye başladı. Şu anda fizik tedavi devam ediyor. Benim tek isteğim çocuğumun yürümesi” dedi.

GEZDİRMEK İSTİYORUM

Epilepsi krizlerini­n sona ermesinin kendisini mutlu ettiğini belirten anne Dilek Dinçay ise şöyle konuştu:

“Berat doğduğunda, 17 günlükken, morarmalar başlamıştı. 8 yıldır da devam ediyor. Günde 30-40’ın üzerinde nöbet geçiriyord­u. İlk tanısında dirençli epilepsi denilmişti. Biz çok uğraştık, ama hiçbir zaman ilaçlara tepki vermedi. GATA’ya yatırdılar. Şu anda bir sıkıntımız yok. Bizim amacımız Berat’ın nöbetlerin­in azalması. En azından acılarının biraz dinmesi. Ameliyat olalı yaklaşık 1 ay oldu. Bu süreçte 2-3 atak haricinde bir nöbetimiz olmadı. Çocuğumuzu­n yürümesini, konuşmasın­ı, anne-baba demesini isteriz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye