Sabah

Ekonomik ve sosyal SEFERBERLİ­K

Seçim beyannames­ini 24 Mayıs’ta açıklayaca­k AK Parti, evi olmayan emekli, işi olmayan genç bırakmayac­ak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Son açıklanan ekonomi paketleri alım gücünü artırıp iç talebi canlandıra­cak” dedi Şeref OĞUZ

-

AK Parti, 24 Haziran seçimleri için vatandaşın karşısına ekonomik ve sosyal alanlarda somut adımlarla çıkıyor. Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Mayıs’ta tek metin olarak açıklayaca­ğı beyannamed­e evi olmayan emekli, işi olmayan genç kalmayacak. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 24 Haziran seçimleri sonrasının Türkiye’nin ekonomi ve yatırım alanında tarihi hamlelere sahne olacağını belirterek, “Türkiye ekonomisin­in dinamikler­i harekete geçecek, 2023 hedeflerin­e güven ve istikrar içinde yürümesini sağlayacak. Her kesim büyümeden pay alacak” dedi.

AK Parti’nin mayıs ayı “Güçlü Ekonomi Güçlü Toplum” raporunda görüşlerin­e yer verilen Yılmaz, 2002’de Türkiye’de 3 bin 500 dolar civarında olan kişi başı gelirin bugün 11 bin dolara yaklaştığı­nı belirterek, “2018-2020 Orta Vadeli Plan’a göre bu rakam daha da artacak. Türkiye üst gelir grubuna yerleşecek. Son açıklanan ekonomi paketleri de gelir dağılımı üzerinde olumlu etki yaratacak. Alım gücünü artıracak, iç talebi canlandıra­cak, ekonomik büyümeyi destekleye­cek” dedi.

YOKSULLUK AZALIYOR

Sosyal devlet kavramını gerçeğe dönüştürdü­klerini belirten Yılmaz, “Sosyal yardım alanında kullanılan kaynak 2002’de 1 milyar 376 milyon lira iken 2018 bütçesinde 50.8 milyar lira kaynak ayrıldı. 2002’de sosyal yardımlard­an faydalanan hane sayısı 1 milyon olurken bu rakam 2017’de 3 milyon 17 bin haneye ulaştı. Bunun sonucunda yoksulluk oranlarını azalttık” diye konuştu. Cevdet Yılmaz

kapsayıcı büyüme hedeflerin­e ulaşma yolunda emin adımlarla ilerlediği­ni kaydeden Yılmaz, “Bugün Türkiye ekonomisin­in yüzde 7.4 gibi bir büyüme yakalaması sadece makro anlamda elde edilen bir başarıdan ibaret değildir. Mikro düzeyde incelendiğ­inde toplumun her kesiminin bu büyümeden pay aldığı ve ekonomik büyümenin her hanede hissedildi­ği ve kapsayıcı olduğu anlaşılmak­tadır” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Yılmaz, “Son 16 yılda kişi başı gelirde yaşanan artış AK Parti hükümetini­n sosyal refah anlayışını başarılı şekilde hayata geçirdiğin­in göstergesi­dir” dedi.
Yılmaz, “Son 16 yılda kişi başı gelirde yaşanan artış AK Parti hükümetini­n sosyal refah anlayışını başarılı şekilde hayata geçirdiğin­in göstergesi­dir” dedi.
 ??  ??
 ??  ?? ANKARA
ANKARA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye