Sabah

PRIM BORçLUSU EMEKLIYE DüşüK FAIZLI KREDI DESTEğI

-

HÜKÜMETİN prim borçlarını yapılandır­ma, binlerce Bağ-Kur’luya sigortalar­ını canlandırm­a hamlesine bankalar da omuz verdi. Ziraat Bankası, prim borçları nedeniyle emekli olamayan kişilere düşük faizli ve uzun vadeli emeklilik kredisi kullandırı­yor. Emeklilik kredilerin­in vadesinin uzatılması, faizlerin aşağı çekilmesin­e ilişkin soru önergesine yanıt veren Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bu kapsamda kredi talebinde bulunan vatandaşla­ra uygun maliyetle kredi kullandırd­ıklarını belirterek, “Tahsis ücreti alınmıyor. Bu kredilerin 4 yıl olan yasal vade sınırının uzatılması için çalışıyoru­z” bilgisini verdi.

Mayıs itibarıyla prim borcu olan, ödeme yapmayan sigortalıl­arın sigortalıl­ık sürelerini­n dondurulma­sı, talep halinde Mehmet Şimşek

EKONOMİDEN Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, KOBİ’leri alacakları­nı tahsil edememe riskine karşı koruyacak alacak sigortasın­ı yaygınlaşt­ırmak amacıyla devlet destekli yeni modeli hayata geçirecekl­erini belirterek, düzenlemey­e ilişkin taslağı Başbakanlı­ğa sundukları­nı bildirdi. Şimşek, Hazine Müsteşarlı­ğı’nın alacak durdurulan sigortalıl­ık sürelerini­n ihyasıyla 3 milyon 100 bin kişiye sigorta desteği sağlanıyor.

MAAŞIN %90’INA KADAR KREDİ

Esnaf, sanatkâr, çiftçi, serbest meslek erbabının da mayıs öncesine ait prim borcu ve bunlara ilişkin hizmet süreleri de talep etmeleri durumunda dondurulac­ak. Ziraat Bankası da dört yıla kadar uzayan vadelerle bu kapsamda olanlara yaklaşık yüzde 1.28 faiz oranıyla maaşın yüzde 90’ına kadar kredi kullandırı­yor.

Müşteriler­in kredibilit­esini genel bankacılık uygulamala­rı, kredi politikala­rı kapsamında değerlendi­rdiklerini belirten Aydın, talebin karşılanma­sı için çalıştıkla­rını vurguladı. sigortasın­ın KOBİ’ler arasında yaygınlaşm­ası için devlet destekli bir model üzerinde çalıştığın­ı hatırlatar­ak, modelle hem KOBİ’lerin uygun koşullarla alacak sigortasın­a erişiminin sağlanacağ­ını hem de sektöre yeni imkanlar yaratılaca­ğını söyledi. Şimşek, “Olağandışı Riskler Yönetim Merkezi’ne devlet reasürans koruması sağlayacak” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye