Sabah

‘YERLIYE SAHIP çıKTıK KAZANDıK’

SASA’nın satışınıip­tal ettiren dönemin İTHİB Başkanı İsmail Gülle, alınan kararın ardından Türkiye’nin milyarlarc­a dolarlık yatırım kazandığın­ı ve binlerce kişiye istihdam sağlandığı­nı söyledi

-

TÜRKİYE’NİN başlattığı milli ve yerli üretim hamlesi, tekstilcil­erin kendilerin­e hammadde üreten yerli sanayi tesislerin­in yabancı üreticiler­in eline geçmemesi için yapılan mücadeleyi beraberind­e getirdi. Geçtiğimiz yıllarda Hintli şirketin Sabancı Grubu’ndan satın aldığı ancak tekstil sektörünün yabancıya satılmamas­ı için yaptığı mücadele ile Erdemoğlu Holding’in sahibi olduğu SASA fabrikasıy­la, Türkiye 3 milyar dolarlık yatırım kazandı.

FİYARTLAR ARTMADI

SASA’nın satışını Rekabet Kurumu onayı aşamasında iptal ettiren dönemin İstanbul Tekstil ve Hammaddele­ri İhracatçıl­arı Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, bugün SASA’nın yaptığı yatırımlar­ı görünce gelinen noktada ne kadar yerinde bir hamle yapıldığın­ın görüldüğün­ü söyledi. TİM Tekstil ve Hammaddele­ri Sektör Konsey Başkanı İsmail Gülle, SASA ile ilgili alınan kararın ardından Türkiye’nin milyarlarc­a dolarlık yatırım kazandığın­ı ve binlerce kişiye istihdam sağlandığı­nı söyledi.

SASA’nın Türkiye’de kalmasıyla ithalata bağımlılığ­ının bittiğini söyleyen Gülle, “Bu ithalat lobisinin işine gelmedi. Bize mal satan yabancı üreticiler istedikler­i gibi fiyat veremedile­r. SASA, doğru bir politika uygulayara­k ürünlerine zam yapmadı. Hammadde fiyatları artmadı. Bu da sektöre önemli bir destek sağladı. Aksi durumda, hammadde fiyatı artacak, bu da maliyet enflasyonu­na neden olacaktı” dedi. SASA ile ilgili olarak Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat başvurduğu­nu ve işlerin geciktiğin­i ilettiğini anlatan Gülle, “Bunun üzerine sayın Cumhurbaşk­anı devreye girerek, kararın alınması için emirler verdi. Böylece bu alanda tek yerli üretici olan SASA, Erdemoğlu Holding’e giderek yine yerli olarak kaldı. Ardından SASA’da 3 milyar doların üzerinde bir yatırım gerçekleşt­i. SASA, proje bazlı teşvik sistemi kapsamına girerek, ne kadar doğru bir iş yaptığımız­ı da gösterdi” diye konuştu.

 ??  ?? İsmail Gülle
İsmail Gülle
 ??  ?? ibrahim.acar@sabah.com.tr İbrahim ACAR
EKONOMİ
ibrahim.acar@sabah.com.tr İbrahim ACAR EKONOMİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye