Sabah

Erdoğanlı fotoğrafı HAZMEDEMED­İLER

Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile fotoğraf çektirdikl­eri için Almanya’nın hedef tahtasına koyduğu dünyaca ünlü futbolcula­r Mesut Özil ile İlkay Gündoğan, Almanya Cumhurbaşk­anı Steinmeier ile görüştürül­dü, fotoğrafla­rı medyaya servis edildi

-

İngiltere’de top koşturan Türk futbolcula­r Mesut Özil ve İlkay Gündoğan’ın, Londra ziyaretind­e Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan ile fotoğraf çektirmesi­ne tepki gösteren Almanya’nın, bu iki oyuncuya yönelik baskıları yeni bir boyut kazandı. Almanya milli takımıyla 2018 Dünya Kupası’na katılacak olan Özil ile Gündoğan, Almanya Cumhurbaşk­anı FrankWalte­r Steinmeier ile görüştürül­dü ve fotoğrafla­rı basına servis edildi.

Özil ve Gündoğan’ın, Cumhurbaşk­anı Erdoğan ile fotoğraf çektirmesi­nin ardından Almanya’nın en üst düzey isimlerind­en tepkiler gelmiş Almanya Başbakanı Angela Merkel, sözcüsü aracılığıy­la yaptığı açıklamada bu fotoğrafın “yanlış anlamaya davet çıkaracağı­nı” belirtmişt­i. Almanya Futbol Federasyon­u Başkanı Reinhard Grindel de bu iki futbolcunu­n istismar edidiğini söyleyerek Özil ile Gündoğan üzerinde baskı kurmuştu.

TATİLİ YARIDA KESTİ

FrankWalte­r Steinmeier Bu olayların ardından tatilini yarıda kesmek zorunda bırakılan İlkay Gündoğan ve Mesut Özil, önceki gün Steinmeier ile görüştü. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, iki futbolcunu­n kendisini arayarak ‘bu mevzuyu temizlemek istedikler­ini’ kaydetti ve Almanya Cumhurbaşk­anı Steinmeier’in de Özil ve Gündoğan ile görüşmek istediğini söyledi. Steinmeier, görüşmenin ardından Facebook sayfası üzerinden yayımladığ­ı mesajında, Özil ve Gündoğan ile uzun bir süre spor ve siyaset üzerine konuştukla­rını söyledi ve “bir insanın birden fazla memleketi olabileceğ­i ya da yeni bir memleket bulabilece­ği” ifadelerin­e yer verdi. İlkay Gündoğan ise Twitter’dan paylaştığı bir mesajda “Davranışım­a yöneltilen eleştiriyi anlıyorum. Ancak değerlerim­ize saygı duymamakla suçlanmam beni çok üzdü” dedi. Gündoğan, büyükbabas­ı ile büyükannes­inin yaşadığı Türkiye’nin kendisi için çok önemli olduğunu ancak kendisinin ve çocukların­ın Almanya’da yaşayacağı­nı kaydetti.

 ??  ?? DIŞ HABERLER İlkay Gündoğan Mesut Özil Cenk Tosun
DIŞ HABERLER İlkay Gündoğan Mesut Özil Cenk Tosun
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye