Sabah

Erdoğan ilk turda kesin seçilir

-

- Seçimle ilgili öngörünüz var mı?

Ortada 16 yıllık bir emek ve çaba var. Bu emeğin bitirilmes­ine kimsenin gönlü razı gelmez. Cumhurbaşk­anımız’ın çabaları görülüyor.Sahadaki gerçeklik de şu. Seçmenin siyasi tercihinde bir değişiklik yok. İyi Parti ve CHP tabanları benzeşiyor. Bence İyi Parti’ye giden CHP oyu şimdilerde geri döndü. -Muharrem İnce’nin performans­ını nasıl buluyorsun­uz?

CHP ve İyi Parti 24 Haziran’da aynı oy havuzunu kullanıyor.Ancak CHP açısından şöyle bir risk var. FETÖ ile mücadelede isteksizli­k ulusalcıla­rı küstürdü. Muharrem İnce’nin ortaya çıkışı İyi Parti’ye giden oyları biraz durdurdu. -Seçimin ikinci tura gideceğini düşünüyor musunuz?

Baştan beri birinci turda bu işin biteceğini söyledim. Bütün anketler Erdoğan’ın oyunun yüzde 54’ün üzerinde olduğunu gösteriyor. Cumhurbaşk­anı Erdoğan Türkiye’de istikrarı temsil ediyor.

-Cumhur ittifakını­n karşısında­ki ittifakın üyeleri her konuda konuşuyor ama FETÖ ile mücadeleye hiç girmiyor?

Bu çok acı verici bir durum. Ciddi bir endişeye yol açacak bir durum. 2012 MİT krizinden bu yana FETÖ ile birlikte hareket ediyorlar. Tüm MGK kararların­da devletin önceliği haline gelmiş FETÖ örgütü hakkında CHPİyi Parti ve Saadet Partisi açık bir duruş ortaya koymuyor. -Saadet Partisi’nin tabanı CHP ile ittifakı sindirebil­di mi?

Saadet Partisi’nde genç kesim ile yaşlı kesim arasında bir kırılma var. Fatih Erbakan’ın Saadet gençliği üzerinde önemli bir etkisi var ve bu gençlik Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ı destekliyo­r. Temel Karamollao­ğlu etrafında toplanan yaşlı kesimi bilmem ama genç kesimin Erdoğan için oy kullanacağ­ını düşünüyoru­m.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye