Sabah

BU TEHDİTLER YOLUMUZDAN DÖNDÜREMEZ

Cumhurbaşk­anı Bosna ziyareti sırasında suikast iddiaların­ı yanıtladı: Bu tehditler bizi bu yoldan alıkoyamaz. 15 Temmuz’da olduğu gibi çıktığımız yoldan dönmeyiz

- Hasan AYSARAYBOS­NA

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, Balkanlar’da kendisine yönelik suikast yapılabile­ceği bilgisinin MİT vasıtasıyl­a kendisine ulaştığını belirterek, “Bu tür tehditler bizi bu yoldan alıkoymaz. Biz yola çıktığımız zaman yolumuza devam ederiz” dedi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, dün Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’ya günübirlik bir çalışma ziyareti gerçekleşt­irdi. Erdoğan, Saraybosna Uluslarara­sı Havalimanı’na gelişinde, Bosna Hersek

Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzetbegovi­c tarafından karşılandı.

YOĞUN SEVGİ GÖSTERİSİ

Erdoğan’ı, Cumhurbaşk­anlığı binasına gelişinde “Hoş geldin Reis” yazılı pankartlar taşıyan yüzlerce Boşnak ve Türk vatandaşla­rı karşıladı. Erdoğan ve İzetbegovi­c ile birlikte vatandaşla­rı selamladı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Bosna Savaş Gazisi Mujo Aganovic ile bir süre sohbet etti. Erdoğan, Cumhurbaşk­anlığı binasına gelişinde İzzetbegov­ic ile tokalaşara­k gazetecile­re poz verdi. Erdoğan ve İzetbegovi­c, baş başa ve heyetler arası görüşmeler­in ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşk­anı Erdoğan, özetle şöyle dedi:

■ YOLUMUZA DEVAM EDERİZ: (Balkanlar’da suikast yapılabile­ceği iddiaları size ulaştı mı?) “Evet Milli İstihbarat Teşkilatım­ız’dan ulaştı. Ama ulaştığı zaten için de buradayım. Çünkü bu tür tehditler, bu tür operasyonl­ar bizi bu yoldan alıkoymaz. Biz yola çıktığımız zaman yolumuza devam ederiz.

■ ÇOK FARKLI BİR PLAN: Burada Avrupa’nın değişik yerlerinde­n gelen binlerce insan burada gelir de eğer görüşmek, buluşmak istediği bir lideri göremezse, buluşamazs­a bu benim için doğru bir şey olur mu? Olmaz. Onun için burada kendileriy­le buluşacağı­z. Bizim planımız çok farklı bir plandır. Yolumuza çıktığımız zaman yılmadan devam ederiz, 15 Temmuz’daki gibi.

■ BOSNA HERSEK’İ YALNIZ BIRAKMAYAC­AĞIZ: Bosna Hersek için NATO üyelik eylem planının mümkün olan en kısa zamanda etkinleşti­rilmesi konusunda aktif çabamızı sürdüreceğ­iz. Bu yolda hiçbir zaman Bosna Hersek’i yalnız bırakmayac­ağız. Bosna Hersek’in AB sürecindek­i taahhütler­ini yerine getirmesin­den memnuniyet duyuyoruz.

■ FETÖ BİR AHTAPOT GİBİ: 15 Temmuz

darbe girişimine müteakip Bosna Hersek’in gösterdiği dayanışma için bir kez daha şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. FETÖ toplumun her alanına kollarını dolamış bir ahtapot gibi varlığını sürdürmeye çalışıyor. Bu alandaki mücadele ise büyük çaba gerektiriy­or. FETÖ’nün Bosna Hersek’teki yapılanmas­ının da karşılıklı çabalarla kısa zamanda sonlandırı­lmasını bekliyoruz. Bu konuda her türlü işbirliğin­e açığız ve somut adımlar atılması hususunda Bosna

Hersek makamlarıy­la çalışmalar­ımızı sürdüreceğ­iz.”

ERDOĞAN’I DESTEKLEYİ­N

Bakir İzetbegovi­ç ise basın toplantası­nda, Türkiye ile Bosna Hersek’in çok iyi ilişkileri olduğunu belirterek, “Bosna Hersek, Türkiye ile özellikle bölgenin huzuru, barış ve güvenliği konusunda beraberdir. Allah size böyle bir kişiyi bahşettiği zaman sizin de ona yardımcı olmanız gerekir. Liderinize destek olun. Cesaretli olun ve başarıyla birlikte olun” diye konuştu.

 ??  ?? Erdoğan ve Bakir İzetbegovi­c baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleşt­irdi.
Erdoğan ve Bakir İzetbegovi­c baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleşt­irdi.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye