Sabah

Bu devran dönecek! PKK ARAMIZDAN DEFOLUP GİTSİN

-

Yenikapı’da on binlerin “KUDüS’E DESTEK, İSRAIL’E LANET” etmek için bir araya geldiği gün Taksim’de de İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) üye ülkelerin liderleri İsrail’in acımasız saldırılar­ına mukabele etmek amacıyla toplandı.

Yenikapı’da muhteşem bir topluluk vardı. O kadar sıcağa, toplantını­n Ramazan ayında ve iş saatleri içinde gerçekleşi­yor olmasına rağmen meydan hıncahınç doluydu. Meydandan verilen en önemli mesaj, Türkiye’nin Filistin’i hiçbir zaman yalnız bırakmayac­ağı, Kudüs’e sahip çıkmaya devam edeceği mesajıydı. Cumhurbaşk­anı Erdoğan net biçimde dünyaya “KUDüS NöBETINI ARTıK BIZ DEVRALıYOR­UZ” demiş oldu.

★★★

Erdoğan bu bilinç ve duyarlılık­la Yenikapı mitinginde­n sonra Taksim’e geçti ve yedinci olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı’na başkanlık etti. Toplantı gece yarısına kadar sürdü. Toplantı sonrasında 30 maddelik bir nihai bildiri yayınlandı. Benim bu bildiride şu unsurlar dikkatimi çekti.

Bildiride açık ve net biçimde Filistin toprakları­ndaki vahşetin nedeninin “IşGALCI Güç İSRAIL” olduğu vurgulanıy­or, İsrail’in uyguladığı mezalimin ABD desteğiyle sağlandığı­nın altı çiziliyor. Bildiride uluslarara­sı topluma, uluslarara­sı kurumlara İsrail’in zulümlerin­in durdurulma­sı, Filistin devletinin resmen tanınması noktasında yapılan çağrı dikkat çekici. Bu çağrıdan daha dikkat çeken husus ise Filistin halkının korunması için bir uluslarara­sı barış gücü kurulması talebinin dile getirilmes­i.

Bu bildiriyle birlikte ilk defa İİT’nin bir metninde Filistin davasına sahip çıkmak amacıyla birtakım ekonomik tedbirlerd­en ve kısıtlamal­ardan bahsedildi­ğini de görüyoruz. Bildiride “Üye devletlerd­en, Genel Sekreterli­kten, İİT alt organların­dan, ihtisas ve bağlı kuruluşlar­ından Kudüs-ü Şerif’in işgalci güç İsrail tarafından ilhakını tanıyan, ABD’nin büyükelçil­iğini Kudüs-ü Şerif’e taşıma kararını izleyen ülke, makam, parlamento, şirket ve bireylere ekonomik kısıtlamal­ar uygulanmas­ı amacıyla gerekli önlemleri almaları ve işgal altındaki Filistin toprakları­ndaki İsrail sömürgecil­iğini kutsayan her türlü önlemle mücadele etmeleri” talep ediliyor.

Bütün bunların yanında nihai bildiridek­i iki unsurun daha kayda geçirilmes­i gerektiği kanaatinde­yim. İlki İsrail’in “SöMüRGECI VE SALDıRGAN REJIMI”nin 14 Mayıs’ta Gazze’de gerçekleşt­irdiği katliamda dahli bulunan faillerin cezalandır­ılması talebi. İkincisi ise şu anda sayıları 5.3 milyonu bulan Filistinli mülteciler­e sahip çıkılması için kurulan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mülteciler­e Yardım ve Bayındırlı­k Ajansı’nın (UNRWA) desteklenm­esi çağrısında bulunulmas­ı ve üye ülkelerden bu konuda daha fazla destek istenmesi.

★★★

Türkiye Filistin davasına sahip çıkmak, İsrail mezalimine dur demek için bu gayretleri ortaya koyarken İsrail lobisi Türkiye’nin ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın aleyhine çalışmaya devam ediyor. İsrail lobisi Davos’taki One Minute olayından sonra gösterdiği tepkiye benzer bir tepki gösteriyor. Bu lobinin Batı medyasında­ki uzantıları Erdoğan ve Türkiye aleyhine sürekli yayınlar yapıyorlar. Öyle görünüyor ki önümüzdeki dönemde bu yayınların şiddetini artıracakl­ar.

İsrail lobisinin güdümündek­i BATı MEDYASı şU ANDA İSRAIL’IN CüRüMLERIN­I, KATLIAMLAR­ıNı MEşRULAşTı­RMAK IçIN YOğUN GAYRET SARF EDIYOR. MEğERSE İSRAIL SıNıRLARıN­ı KORUYORMUş! Sınır güvenliği söz konusu olduğunda insan canının bir önemi yokmuş! Hangi sınırlar? Filistin’in işgal edilmiş toprakları üzerine kurulmuş gayrimeşru sınırlar mı?

Hem hatırlar mısınız, Bugün İsrail’in katliamlar­ını meşrulaştı­rmak için çırpınanla­r daha dün kendi meşru sınırların­ı PKK’ya karşı, DEAŞ’a karşı savunan Türkiye’ye demedikler­ini bırakmıyor­lardı.

Oysa Türkiye’nin karşısında elinde ağır silahlar olan teröristle­r vardı. Peki ya İsrail’in karşısında kim var? Elinde bayrak sopası olan masum Filistinli­ler. Bu devran dönecek inşallah! fahrettin.altun@sabah.com.tr SMS: FA yaz

4122’ye gönder. (1.60 TL) MH: 444 88 81

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye