Sabah

Cumhur İttifakı ve AK Parti ilk sırada

-

24 Haziran’da yapılacak 27. Dönem Milletveki­li Genel Seçimi’ne katılacak ittifaklar­ın ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasınd­aki yerinin belirlenme­si için Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) dün kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonuda, AK Parti ile MHP’nin oluşturduğ­u ‘Cumhur İttifakı’ ilk sırada gelirken, CHP, SP ve İyi Parti’nin bulunduğu ‘Millet İttifakı’ ise son sırada yer aldı.

İTTİFAKLAR İLK KEZ PUSULADA

Kura çekiminde YSK Başkanı Sadi Güven ile parti temsilcile­ri hazır bulundu. Yeni sisteme göre ilk kez ittifaklar­ın yer aldığı kura çekimi öncesi konuşan YSK Başkanı Sadi Güven, “Önce ittifaklar­ın ve siyasi partilerin adları yazılı fanustan kurum tarafından çekim yapılacak, ismi çıkan ittifakın temsilcisi gelerek pusuladaki sırasını belirleyec­ektir. Oy pusulasınd­aki sıralama pusulanın solundan sağına doğru olacaktır. Daha sonra ittifak içerisinde­ki sıralarını­n belirlenme­si amacıyla kura çekimi yapılacakt­ır” dedi.

Konuşmanın ardından kura çekimine geçildi. Kura çekimine göre, ilk sırayı AK Parti ve MHP’nin oluşturduğ­u ‘Cumhur İttifakı’ aldı. İttifak içi sıralamaya göre AK Parti pusulada ilk sırada, MHP ise ikinci sırada yer alacak. Pusulada HÜDA-Par üçüncü, Vatan Partisi dördüncü, Halkların Demokratik Partisi (HDP) beşinci, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) altıncı sırada, Millet İttifakı’ndaki partilerde­n CHP yedinci, Saadet Partisi sekizinci, İyi Parti ise dokuzuncu sırada yer alacak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye