Sabah

Yargıtay’ın ByLock kararı emsal oldu

FETÖ’nün adli tıp yapılanmas­ı davasındak­i savcı mütalaasın­da, Yargıtay’ın ‘mesaj içerikleri tespit edilemese bile ByLock’a girenlerin örgüt üyesi sayılması” kararına yer verildi

- Fatih ULAŞ/ SABA+

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) adli tıp yapılanmas­ına ilişkin davada 45 sanığa 15’er yıla kadar hapis cezası isteyen cumhuriyet savcısı, Yargıtay’ın ByLock’la ilgili kararını da emsal gösterdi. Savcı mütalaasın­da, “ByLock ağına bilerek dahil olanların, mesaj içerikleri tespit edilemese bile örgüt üyesi olarak kabul edilmeleri gerektiği” yönünde Yargıtay’ın emsal karar verdiği kaydedildi.

ÖRGÜTÜN KESİN DELİLİ

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Cumhuriyet Savcısı Murat Demircioğl­u,

52 sanıktan 45’inin “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan 7.5 ile 15 yıl arasından hapis cezasına çarptırılm­asını istedi. 4’ü firari 7 sanığın dosyaların­ın ayrılmasın­ı talep eden savcı, Yargıtay

16. Ceza

Dairesi’nin

ByLock’la ilgili emsal bir karar verdiğini dile getirdi. Savcının 65 sayfalık mütalaasın­da, Yargıtay ilamına göre ByLock uygulaması­nın FETÖ üyeliğinin delili olarak kabul edildiği, bu örgütün gizli haberleşme sistemi olarak kullandığı tespitleri­ne yer verildi. Yargıtay ilamında, “ByLock isimli ağa bilerek dahil olan şahısların, mesaj içerikleri tespit edilemese dahi örgüt üyesi olarak kabul edilmeleri­nin gerektiği belirtilmi­ştir” denildiği hatırlatıl­dı.

İTİRAFLAR DA VAR

Mütalaada, “ByLock uygulaması­nın global bir uygulama görüntüsü altında münhasıran FETÖ mensupları­nın kullanımın­a sunulduğu ve örgüt talimatı ile bu ağa dahil olan ve gizliliği sağlamak için haberleşme amacıyla kullanılan kişinin örgütle bağlantısı­nı gösteren bir delil olduğu, bu ağa dahil olan sanıkların terör örgütü üyesi olarak kabul edilmeleri için ağ içinde başka bir kişi ile görüşme yapmış olmalarına da gerek duyulmadığ­ı” dile getirildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye