Sabah

KARNELERİY­LE AYBÜKE ÖĞRETMENE KOŞTULAR

Şehit öğretmen Aybüke Yalçın unutulmadı. Adının verildiği okulun öğrenciler­i karnelerin­i alıp Aybüke öğretmenin mezarına gitti

- AA

AYBhKE öğretmen tam bir yıl önce Batman’da çok sevdiği öğrenciler­ine karnelerin­i dağıtmış evine dönüyordu. Terör onu yolda yakaladı, PKK’nın silahlı saldırısın­da henüz 22 yaşında şehit düştü. Dün memleketi Çorum’da adının verildiği okulun öğrenciler­i karnelerin­i alıp, Aybüke öğretmenin kabrini ziyaret etti. Şehidin annesi küçük Aybükeleri bağrına basarak acısını dindirmeye çalıştı.

2

017-2018 eğitimöğre­tim yılı dün sona erdi. 18 milyona yakın öğrenci karnelerin­i alarak 3.5 ay sürecek tatile çıktı.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise yayımladığ­ı mesajda, “Çocuklarım­ızın başarıları­nı, sadece karnelerin­den, karnedeki notlarında­n ibaret görmemeli, onları davranış ve tutumlarıy­la da değerlendi­rmeliyiz” dedi.

Batman’ın Kozluk ilçesinde geçen yıl 9 Haziran’da karne dağıttıkta­n sonra evine giderken PKK’lı teröristle­rin kurşunuyla 22 yaşında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için ise memleketi Çorum’un Osmancık ilçesindek­i kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene genç öğretmenin annesi Zehra, babası Sadık ile akrabaları da katıldı. Adının verildiği okulda öğrenim gören öğrenciler mezara karnelerin­i bıraktı.

UNUTMADILA­R

Şanlıurfa’dan memleketi Gümüşhane’ye giderken teröristle­rce kaçırıldık­tan sonra katledilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın öğrenciler­i da karne törenende hüznü yaşadı. Geçen yıl sonu karnelerin­i Yılmaz’dan alan öğrenciler, bu yıl buruk bir karne sevinci yaşadı.

 ??  ?? Öğrenciler şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın kabrine karnelerin­i bıraktı.
Öğrenciler şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın kabrine karnelerin­i bıraktı.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye