Sabah

İş dünyasının duayeni Demirören vefat etti

İş dünyasının duayen ismi Erdoğan Demirören, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Demirören için yarın tören düzenlenec­ek

-

DEMİRÖREN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören (80) vefat etti. Cumhurbaşk­anı Erdoğan taziye mesajında, “Ülkemize değerli katkılarda bulunan kıymetli sanayici ve işadamı Erdoğan Demirören her zaman hayırla yad edilecekti­r” dedi.

Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören, tedavi gördüğü İstanbul Florence Nightingal­e Hastanesi'nde hayatını kaybetti. 80 yaşında vefat eden Demirören, 31 Mayıs 2018'den bu yana solunum yetersizli­ği nedeniyle yoğun bakımda tedavi görüyordu.

CENAZE TÖRENİ YARIN

Aile adına bir açıklama yapan Demirören Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal ise “Cenaze töreniyle ilgili gerekli açıklamayı resmi olarak da yapacağız ama pazar günü öğle namazını müteakip Fatih Camisi'ni düşünüyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

BEŞİKTAŞ’TA TOP OYNADI

28 Ağustos 1938'de Bursa'nın İnegöl ilçesinde doğan Erdoğan Demirören, lise eğitimini Saint Benoit Lisesi'nde tamamladı. 1956-57 senelerind­e Beşiktaş'ta ve Emniyet'te profesyone­l olarak futbol oynayan Demirören, babası Şükrü Demirören'in vefatından sonra 1957'de babasının kurucusu olduğu, Sirkeci'de otomobil yedek parça ithalatı yapan "Kolaylık Oto" adlı şirketin başına geçti.

1971'de Türkiye'nin ilk gaz şirketini devren satın alan Demirören, Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markaların kurucusu oldu. Demirören, 1980'de açıklanan 24 Ocak kararların­dan sonra küçülmeye karar verdi. Grup, bu tarihten sonra Ata Eğitim dışında uzun süre yatırım yapmadı. 1996'da DemAl Otogaz, 1997'de ise Demirören Enerji şirketini kurdu.

2011’DE MEDYAYA GİRDİ

Demirören Holding 2011'de Milliyet ve Vatan gazeteleri­ni alarak medyaya girdi. Erdoğan Demirören, 2017'de Forbes dergisinin En Zengin 100 Türk listesinde 1-1.5 milyar dolarlık servetiyle 42'nci sırada yer almıştı. Grup son olarak Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk'ü satın almıştı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye